"Deci, alegerile locale vor avea loc in iunie, pot sa declar ca acest lucru este sigur si putem sa ne pregatim in acest sens. In legatura cu alegerile parlamentare, eu as putea sa accept sa le programam mai devreme, mai aproape de alegerile locale, acest fapt este posibil doar prin alegerile anticipate, pentru aceasta toate partidele trebuie sa fie de acord in acest sens, ar trebui sa ne intelegem in aceasta chestiune", a declarat Marko Bela pentru Televiziunea Transilvania, aratand ca in UDMR inca nu a avut loc o consultare si nu s-a luat o decizie in chestiunea alegerilor anticipate.

Marko BelaFoto: AGERPRES

"Motivul pentru care cred ca putem sa pornim pe o astfel de solutie este gradul mare de nemultumire din jurul nostru, multi contesta activitatea, solutiile, ideile si comportamentul liderilor politici iar in astfel de momente este util sa organizam cat mai repede alegeri pentru ca societatea sa-si exprime opinia: pe cine doreste si pe cine nu. Dar aceasta solutie este doar o posibilitate", a declarat, joi seara, presedintele onorific al UDMR, Marko Bela, la Televiziunea Transilvania, preluat de site-ul Transindex.

Curtea Constitutionala a decis miercuri, 25 ianuarie, ca Legea privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale in 2012 este neconstitutionala, admitand sesizarea USL, informeaza Agerpres. Legea nu a fost declarata neconstitutionala in integralitate, ci doar cateva articole, urmand sa se intoarca in Parlament. CCR va publica saptamana viitoare motivarea acestei decizii.

"Vom respecta aceasta hotarare a Curtii Constitutionale. Aceasta hotarare determina foarte clar ca alegerile locale vor avea loc in prima duminica din luna iunie", a aratat prim-vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde.