Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat miercuri ca discursul sustinut de Traian Basescu dovedeste incapacitatea acestuia de a reveni la realitate, in conditiile in care seful statului a vorbit din nou despre modernizarea statului, iar oamenii ies in strada exact din cauza ca "statul roman e mai costisitor ca niciodata, mai arogant ca oricand, mai nefolositor ca oricand".

Crin Antonescu a notat, la Realitatea TV, ca Traian Basescu nu a vorbit nimic despre furt, despre minciuna, despre sfidarile la adresa poporului roman.

"Mi se pare ca Traian Basescu a dovedit inca o data ca probabil va duce o nava la destinatie, dar nava aceasta nu mai poate sa fie Romania", a spus el, aluzie la declaratia presedintelui, care afirmase, putin mai devreme: "Sunt de meserie comandant de nava si nu am ratat niciodata destinatia. Nu o sa o ratez nici acum cu Romania".

Liderul PNL a precizat ca este perfect de acord cu programul politic exprimat de Traian Basescu, ca un "nou nascut politic".

"E si programul nostru", este nevoie de locuri de munca, de un stat care sa functioneze, a afirmat Crin Antonescu.

"Sunt perfect de acord si de aceea spun inca o data ca avem nevoie de alegeri anticipate si de oameni investiti cu increderea de a face fata acestei perioade dificile".

Victor Ponta: Discursul a fost jalnic. Basescu trebuia sa ceara demisia Guvernului

La randul sau, presedintele PSD, Victor Ponta, a catalogat drept "jalnic" discursul de miercuri al presedintelui Traian Basescu si a afirmat ca seful statului ar fi trebuit sa ceara demisia Guvernului.

"Nu a spus nimic, nu are nicio legatura cu ce se intampla in Romania", a spus Ponta, citat de Agerpres.

Referindu-se la afirmatiile presedintelui Traian Basescu privind reformarea clasei politice, liderul social-democrat a afirmat ca acesta "ar trebui sa plece" intrucat este cel "mai vechi din politica romaneasca".

"Trebuie sa-l reformam pe Basescu. Dansul trebuie sa plece, ca este, totusi, cel mai corupt si mai invechit om din politica romaneasca. Si domnul Boc, si eu, si domnul Crin Antonescu suntem oameni din alta generatie. Trebuia sa ceara demisia guvernului in urma deciziei Curtii Constitutionale", a mai spus presedintele PSD.