Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, intr-un interviu pentru Revista 22 publicat pe blogul sau, ca "interventia lui Traian Basescu la televiziune, in timp ce in studio se afla doctorul Arafat, a fost gresita si ca atitudine, si de continut" si ca a fost surprinsa si dezamagita si de "declaratia referitoare la DNA si la carierele politicienilor".

"Interventia lui Traian Basescu la televiziune, in timp ce in studio se afla doctorul Arafat, a fost gresita si ca atitudine, si de continut. Apreciez ca a fost gresita si m-a surprins foarte tare si declaratia referitoare la DNA si la carierele politicienilor. Insa evaluez oamenii pe ansamblu, pe tot ce au facut, si la fel fac si in cazul presedintelui, astfel incat am in continuare incredere ca va gasi solutii la aceasta situatie," a afirmat Macovei.

Intrebata cum vede evolutia manifestatiilor din strada, Macovei a raspuns: "Am si facut o lista cu revendicarile auzite cel mai des. Sunt extrem de diverse. In unele ma regasesc, cum sunt cele anticoruptie, cele cu reforma clasei politice, asta cer si eu din 2005, cea privind Rosia Montana sau trasparenta repartizare si folosire a banului public. Sigur, cu altele nu. Eu cred ca guvernul trebuie sa dea raspunsul, nu partidul, la aceste chestiuni punctuale si, acolo unde considera ca manifestantii au dreptate si pot lua decizii, sa ia decizii."

Europarlamentarul considera ca pentru a se ajunge la solutii pentru iesirea din criza este necesara asezarea la masa discutiilor.

"Sunt posibile mai multe scenarii, toate clare. Fie schimbarea unor membri din guvern, o remaniere, fie schimbarea intregului guvern, fie neschimbarea guvernului. Sa vedem ce decide si Curtea Constitutionala in legatura cu comasarea alegerilor. Sunt mai multe variante care trebuie discutate. De asta s-a si acceptat sesiunea extraordinara."

Macovei a precizat ca, din informatiile pe care le detine, premierul Boc se va intalni cu organizatiile neguvernamentale mari, cele care au refuzat intalnirea anterioara cu domnul Baconschi, si va discuta exact pe cerintele lor.

Referitor la necesitatea unei remanieri guvernamentale, Macovei a afirmat ca este "una dintre solutiile posibile". "Eu, personal, cred ca de mult s-ar fi impus o remaniere."

"E necesar sa se curete partidul de cei care au incalcat legea sau incalca legea sau exista dubii ca fac licitatii incorecte sau de cei care nu sunt profesionisti, pentru ca si acestia fac foarte mult rau - vorbim de clientela politica, nu?" a mai spus ea.

"Cred ca principala greseala este faptul ca a inceput ca fiind un altfel de partid, prin comparatie cu PSD, inclusiv in domeniul coruptiei, si a ajuns sa fie perceput la fel cu celelalte partide din punctul de vedere al coruptiei. Si aici aduce o mare dezamagire oamenilor. Cand crede cineva in tine, mai ales dintr-un motiv de integritate, si are sperante, dar vede ca in mare parte sau in totalitate esti la fel cu altii, sigur ca pierzi. De asta insist pe curatare."

Citeste interviul in intregime pe blogul lui Macovei.