Liderul PSD, Victor Ponta, a afirmat duminica seara ca vor fi mentinuti in functie directorii SRI si SIE, George Maior si Mihai Razvan Ungureanu, precum si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in cazul in care USL va ajunge la guvernare.

Intrebat, la Antena 3, ce se va intampla cu directorul SRI daca USL ajunge la putere, Ponta a spus: "Exista trei institutii in Romania, fundamentale, care nu au fost controversate pana in acest moment: Banca Nationala, SRI si SIE, trebuie sa-si pastreze independenta, trebuie sa-si pastreze echidistanta, si exista doua institutii foarte controversate, ANI si DNA, care, din punctul meu de vedere si sper sa imi conving toti colegii din USL, ca structuri trebuie sa ramana in continuare", dar faptul ca unii sefi ai acestor institutii, precum Daniel Morar "au fost prea apropiati de un presedinte sau altul e total gresit".

El a sustinut ca presedintele Traian Basescu "a produs deja prea multa dezordine in Romania si institutiile fundamentale ale Statului: BNR, SRI, SIE celelalte... trebuie sa-si recastige o normalitate si o stabilitate de care avem nevoie cu totii"

Intrebat din nou de moderatorul emisiunii, Radu Tudor, daca ii va mentine in functie pe actualii sefi ai SRI si SIE, Victor Ponta a precizat: "Eu cred ca e nevoie de stabilitate acolo unde lucrurile au mers bine".

Victor Ciutacu a caracterizat declaratia lui Victor Ponta drept "gafa politica a inceputului de an".

"(...) a legitima prestatiile celor doua servicii desfiinteaza, la nivel de perceptie publica, si acuzatiile de politie politica, si cele de fraudare a votului din strainatate. Dar poate ca ni s-a parut pana acum si nici nu exista politie politica in Romania, Traian Basescu a castigat legitim si corect alegerile trecute. Atunci de ce sa-l schimbam?", se intreaba Ciutacu, intr-o postare pe blogul sau, cu titlul "De ce dracu' sa rupem continuitatea?".