Liderii coalitiei guvernamentale se vor intruni, luni dimineata, in sedinta, pentru a discuta despre pozitia pe care o vor avea la sesiunea extraordinara a Parlamentului care va incepe luni, la ora 13.00, a declarat, duminica, liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, pentru Mediafax.

Conform liderului UDMR, coalitia urmeaza sa discute si despre prioritatile guvernamentale.Liderii coalitiei de guvernare au sedinta la fiecare inceput de saptamana.

Fekete Andras Levente a mai precizat ca, dupa sedinta coalitiei, care ar urma sa se incheie pana la ora 11.00, grupurile parlamentare ale UDMR se vor reuni, la Palatul Parlamentului, pentru o discutie inaintea sesiunii extraordinare.

Parlamentul a fost convocat in sesiune extraordinara, la solicitarea grupurilor PSD si PNL, in contextul manifestatiilor din strada, pentru doua zile. Sesiunea extraordinara din 23 ianuarie va incepe de la ora 13.00 iar cea din 24 ianuarie, de la ora 11.00. In dezbaterile din Parlament, premierul Emil Boc isi va prezenta punctul de vedere, urmand ca grupurile parlamentare sa isi faca cunoscute, apoi, pozitiile.

Premierul a salutat, sambata, intr-o conferinta de presa, convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, precizand ca Legislativul va intoarce pe toate fatetele situatia politica din Romania si va discuta daca este mai bine, sau nu, sa se declanseze alegeri anticipate.

Liderului grupului PSD din Camera Deputatilor, Mircea Dusa, a declarat, vineri, pentru agentia de presa, ca Opozitia va incerca, in sesiunea parlamentara extraordinara, sa obtina un vot in plenul reunit al Parlamentului privind demiterea Guvernului si declansarea alegerilor anticipate.