Purtatorul de cuvant al PDL a declarat joi ca formatiunea democrat-liberala a "inteles" ca trebuie sa faca eforturi pentru a genera dialogul si a afirmat ca politica va avea o fata "mai curata".

Referitor la mitingul USL, Voinescu a afirmat ca "este dreptul lor".

Principalele declaratii ale lui Sever Voinescu:

  • Avem convingerea ca politica va avea o cu totul alta fata, mai curata si mai apropiata de societate.
  • Pana la alegerile de anul acesta, dialogul este cea mai buna cale pentru a tempera tensiuni si frustrari.
  • Am initiat dialogul cu societatea civila si opozitia. Celor care nu au raspuns invitatiei le transmitem dorinta de a dialoga.
  • PDL a inteles ca trebuie sa isi amplifice efortul de a genera dialogul si o vom face. Niciun efort nu este de prisos. Unora le poate parea inutil, altora nesincer, dar noi vom continua sa facem toate eforturile pentru a dezvolta un dialog cat mai cuprinzator.
  • Pentru prima data dupa foarte mult timp, liderii opozitiei au stat la aceeasi masa cu liderii majoritatii. Se vorbeste de alegeri anticipate in conditiile in care anul acesta vom avea alegeri oricum.
  • As vrea sa remarcati faptul ca solicitarea opozitiei de a convoca o sesiune parlamentara extraordinara a fost acceptata unanim de catre majoritatea.
  • Vom gasi solutiile traversarii acestei perioade grele.
  • Oricine va conduce guvernul dupa alegeri va trebui sa duca mai departe reforma statului roman. Cu pretul suferintelor unei intregi natiuni, Romania si-a obtinut stabilitatea.

Liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta s-au intalnit miercuri cu premierul Emil Boc si cu liderii partidelor din coalitia de guvernamant. In urma intalnirii, Antonescu a declarat: "I-am spus prim-presedintelui principalului partid de guvernamant, ca si colegilor sai, presedintii celorlalte partide din coalitie ca, din punctul nostru de vedere, care este si punctul de vedere al celor mai multi dintre protestatarii aflati pe strazi in peste 60 de orase ale Romaniei, solutia este demisia acestui guvern, un acord politic putere-opozitie pentru alegeri anticipate si un guvern independent, un guvern de tehnocrati, un guvern de serviciu care sa organizeze aceste alegeri si sa gestioneze administratia tarii pana la ele. [...] Acesta este punctul nostru de vedere, foarte ferm, foarte clar, pe care il vom relua si in dezbaterile care sper sa aiba loc intr-o sesiune extraordinara a Parlamentului". Declaratia lui a fost completata de cea a liderului PSD, Victor Ponta, care a precizat ca in urma discutiilor nu s-a ajuns la nici un rezultat.