Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, dupa intalnirea cu premierul Emil Boc si cu liderii partidelor din opozitie, ca solutia alegerilor anticipate nu este una buna, in acest moment. Liderul Uniunii democrate Maghiare a explicat ca declansarea procedurilor ar putea fi facute de abia peste 90 de zile iar organizarea alegerilor ar dura alte trei luni, astfel incat alegerile anticipate ar urma sa aiba loc, de asemenea, in toamna. Kelemen Hunor a mai adaugat ca UDMR nu sustine demisia lui Emil Boc pe motiv ca ar insemna demisia guvernului.

"In ceea ce priveste solicitarea opozitie privind declansarea procedurilor pentru a organiza alegeri anticipate, noi credem ca, in acest moment, solutia alegerilor anticipate nu este solutia buna fiindca asta inseamna, conform Constitutiei, ca 90 de zile, sau peste 90 de zile, trebuie sa treaca pana cand putem declansa alegerile anticipate care vor fi organizate in 3 luni de la declansare; asta ar inseamna ca, de fapt, undeva tot prin septembrie, august-septembrie am organiza alegeri antipate", a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a precizat ca a propus ca saptamana viitoare sa se organizeze o sesiune extraordinara a Parlamentului: "Noi, in prima parte, am spus sa organizam sesiune extrardinara, saptamana viitoare, probabil luni dupa-masa, dar birourile permanente vor lua o hotarare in cateva ore."

Intrebat in legatura cu demisia premierului Emil Boc, liderul UDMR a declarat: "demisia premierului Boc inseamna demisia guvernului; nu se poate demite premierul si guvernul sa ramana, deci nu este o solutie. Nu este o solutie demisia guvernului in acest moment si nu am sustinut asa ceva. Opozitia a cerut acest lucuru, demisia guvernului, a cerut si alegeri anticipate; noi am mai propus infiintarea unui comitet economic, indiferent de evolutia politica si indiferent cand vor fi alegeri (noi spunem ca trebuie organizate la termen), fiindca un comitet economic, format din opozitie, coalitie si banca nationala, noi consideram ca oricum e necesar, oricum e benefic si oricum este un lucru care trebuie facut."

Citeste si: