"PDL a cerut Guvermului sa fie extrem de ferm in aplicarea legii in ceea ce priveste reprimarea protestelor violente. Am constatat ca partidele din opozitie au incercat sa se lipeasca cumva de acest fenomen, asa cum partidele din opozitie au incercat anul trecut sa organizeze astfel de proteste, fara sa reuseasca, iar acum incearca sa profite de aceste miscari si sa le amplifice. Apelul nostru este la calm, facem un apel la colegii din opozitie sa nu supraliciteze aceste manifestatii, pe care PDL le trateaza cu cea mai mare seriozitate", a declarat luni purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu.

Voinescu a mai anuntat ca in cadrul PDL s-a decis inceperea unui dialog pe 3 paliere, cu structurile sindicale, patronale si cu partidele din opozitie: "PDL are la dispozitie arma dialogului. A aparut o crevasa intre putere si populatie, intre putere si opozitie. PDL va lansa chiar incepand de astazi invitatii catre structurile cele mai importante ale societatii civile din Romania".

"Noi credem ca in acest moment Romania se afla intr-un punct extrem de important al evolutiei ei, am facut cu bine fata primelor provocari ale crizei economice. Societatea pare ca a inteles acest lucru pana la un punct. Am luat foarte in serios semnalul pe care l-au dat oamenii in aceste zile, suntem deschisi si vrem sa initiem un dialog amplu cu societatea", mai spune Sever Voinescu.

Democrat-liberalul a admis si faptul ca in cadrul PDL "S-a luat in discutie remanierea guvernamentala ca o ipoteza de lucru", adaugand ca "PDL ia act de solicitarea USL, pana la urma opozitia asta trebuie sa faca, sa ceara demisia Guvernului. Guvernul exista atata timp cat exista majoritate parlamentara, si deocamdata coalitia functioneaza".

"E un moment foarte delicat, presiunea strazii este evidenta, probabil ca ea va creste in urmatoarele zile. Suntem concentrati sa nu se mai produca violente in strada, protestele sa se desfasoare pasnic. Alegerile sunt foarte aproape, mai sunt 8 sau 9 luni pana la alegeri, si acela va fi momentul in care electoratul isi va spune parerea", a incheiat purtatorul de cuvant al PDL.