Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca exista oameni aflati in slujba actualei puteri care incearca, prin comentariile lor, sa confunde actiunile democratice de protest cu actiunile colaterale, de vandalizare, relateaza Mediafax. Liderul liberal considera ca cel mai important lucru este sa se distinga protestatarii de vandali.

"Cred ca, in acest moment, cel mai important lucru este sa distingem si sa distinga toti cei care vor participa in continuare, daca vor participa la proteste, intre ceea ce inseamna o actiune democratica, legitima, de protest si ceea ce, asa cum ati vazut mai ales aseara, se intampla colateral si fara niciun fel de legatura. Exista oameni in slujba actualei puteri care deja incearca, prin comentariile lor, sa confunde cele doua lucruri. Nu! Protestatarii sunt protestatari si vandalii sunt vandali", a declarat liderul liberal.

Antonescu a adaugat ca, daca opozitia va organiza o actiune de protest, isi va asuma acest lucru. "Eu am spus foarte clar ca, in momentul in care noi vom organiza o manifestatie, o vom organiza dupa toate regulile incepand de la autorizatie si pana la tot ce inseamna o astfel de mobilizare. Ne vom asuma responsabilitatea si o sa va anuntam cand facem acest lucru. Eu nu am vorbit decat despre o chestiune de principiu", a afirmat co-presedintele USL.

Crin Antonescu a precizat, de asemenea, ca nu exclude posibilitatea convocarii unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. "De ce sa nu fie (n.r. sesiune extraordinara)? Exista aceasta procedura prevazuta in regulamentele Camerelor, in Constitutie. Eu si colegii mei consideram ca este cazul. Cum s-au facut atatea sesiuni extraordinare, sa facem una si acum. O sa vedem ce pozitie au cei din majoritate. Vorbim despre ei ca despre Dumnezeu? Totusi!", sustine Crin Antonescu.