Ceea ce s-a intamplat in ultimele zile ne arata "disolutia autoritatii de stat, incapacitatea autoritatilor de a-si face datoria. PNL a decis sa ceara demisia imediata a Guvernului Boc, care s-a dovedit incapabil si absent in toate aceste zile. Acest Guvern este vinovat si de cauzele protestelor, si de forma in care s-au desfasurat ele, asa cum ati vazut in zilele trecute", a declarat luni liderul liberal Crin Antonescu, adaugand ca vinovatii pentru violentele din Capitala trebuie "identificati si pedepsiti". Crin Antonescu a mai anuntat ca PNL intentioneaza sa organizeze, zilele urmatoare, un miting pasnic de amploare in Bucuresti, la care spera sa participe si PSD.

Declaratiile lui Crin Antonescu:

Solicitam impreuna cu colegii nostri din PSD si PC o sesiune parlamentara extraordinara, cat mai curand, in care sa se discute situatia politica in care ne aflam - solutia pe care noi o vedem este cea a alegerilor anticipate.

Pentru ceea ce inseamna evolutiile din perioada urmatoare, PNL isi declara solidaritatea cu toti cei care au protestat pasnic si vor mai protesta. PNL va si initia actiuni pasnice de protest. PNL intentioneaza sa organizeze un miting pasnic de amploare in Bucuresti, in perioada urmatoare. Vrem sa organizam acest miting in zilele urmatoare, speram sa il organizam impreuna cu PSD.

Suntem pentru protestul democratic, vom participa la el si il vom organiza chiar. Suntem impotriva protestelor violente. Manifestantii violenti nu aveau nicio legatura cu oamenii care au iesit sa isi spuna pasurile. Intentiile acestor grupuri erau evidente inca de la sosire.

Vom aduna semnaturi in strada pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.