Fostul presedinte Ion Iliescu va fi operat, luni, pentru un polip la colon, fiind vorba despre o interventie chirurgicala programata in decembrie, iar daca nu intervin probleme ar putea fi externat in ziua urmatoare.

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Este vorba despre o operatie programata. Este un polip de colon care va fi cauterizat. Daca nu vor aparea sangerari, Ion Iliescu ar putea pleca din spital marti", au declarat pentru Mediafax apropiati ai fostului presedinte.

Analizele facute in decembrie arata ca nu este vorba despre o suferinta oncologica.

"Duminica, pacientul va face pregatirea necesara in astfel de situatii. Este important ca rezultatul anatomopatologic este foarte bun", au explicat sursele citate.

Spitalul Elias a informat, duminica, intr-un comunicat, ca Ion Iliescu este internat la unitatea sanitara "pentru continuarea investigatiilor de control in sfera digestiva incepute la sfarsitul anului trecut".

Ion Iliescu, in varsta de 81 de ani, a mai fost internat la Spitalul Elias din Capitala in 24 noiembrie 2011, unde i-au fost facute analize, medicii constatand ca nu are probleme majore de sanatate.

Fostul presedinte a fost externat in ziua urmatoare, el scriind pe blog ca se simte bine.

Iliescu preciza ca a avut "o indispozitie digestiva", dar "cauza acestei crize de moment s-a rezolvat".