Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, este de parere ca decizia retragerii proiectului Legii sanatatii din dezbatere publica este una corecta, dar ea nu rezolva problemele din sistemul sanitar.

"Cred ca este o decizie corecta, fireasca, dar nu rezolva problemele din Sanatate. Acolo unde ceva functioneaza bine, nu trebuie sa faci schimbari radicale. In sistemul sanitar, dincolo de sistemul de urgenta care functioneaza foarte bine, mai sunt si alte domenii, dar s-a vorbit si despre aceste lucruri", a declarat pentru Agerpres presedintele UDMR.

Cat priveste activitatea ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, Kelemen spune ca aceasta nu va fi afectata de decizia anuntata, vineri seara, de presedintele Traian Basescu.

"Ministrul a fost foarte corect si a fost foarte onest in toata aceasta chestiune", a spus presedintele UDMR.

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publica proiectul de lege privind organizarea si functionarea sistemului sanitar din Romania, la solicitarea premierului Emil Boc, a anuntat, vineri seara, Executivul, dupa seful statului a afirmat ca i-a cerut acest lucru premierului.