Premierul Emil Boc s-a intalnit, miercuri seara, cu circa 20 de demnitari, inclusiv ministri, la vila de protocol Lac 1, pentru o masa de pomenire in memoria tatalui sau, iar costurile suportate de seful Guvernului nu au trecut de 1.800 lei, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Premierul si ministrii au venit la vila de protocol a statului dupa sedinta Guvernului, care a durat doar trei ore.

Ioan Boc, tatal premierului Emil Boc, a fost inmormantat la sfarsitul anului trecut, la funeralii participand peste 150 de persoane, printre care presedintele Traian Basescu si ministrii Dezvoltarii Regionale si Turismului, Finantelor, Economiei, Agriculturii, Transporturilor, Educatiei, Administratiei si Internelor.

Contactat de Mediafax, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a confirmat informatia.

"Premierul i-a invitat pe demnitarii care au venit de la Bucuresti la inmormantarea tatalui sau la o masa de pomenire, conform traditiei crestin-ortodoxe. Familia a organizat aceasta masa la Rachitele, in ziua inmormantarii, potrivit obiceiului, dar cei veniti din Bucuresti nu au mai putut lua parte atunci. Prin urmare, premierul i-a invitat miercuri seara, dupa sedinta de guvern, la masa de pomenire data in memoria tatalui sau. Au participat aproximativ 20 de persoane, iar costurile, in valoare de 1.776 lei, au fost acoperite integral de primul-ministru", a spus Muntean.

Ioan Boc, care a avut o viata modesta, a murit, pe 27 decembrie, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, la varsta de 87 ani, dupa ce a suferit, in ultimii ani, trei atacuri vascular-cerebrale.

El a fost inmormantat in cimitirul aflat in curtea bisericii din satul Rachitele.

Tatal premierului a avut o viata modesta, el lucrand de-a lungul anilor ca geamgiu, tamplar sau la cuptoarele de ars var de langa satul Rachitele, judetul Cluj.