Victor Ponta, co-presedinte USL, a salutat indemnul adresat Guvernului de catre presedintele Traian Basescu de retragere a proiectului de Lege a sanatatii promovat de actuala putere. "Trec peste ipocrizia presedintelui, care a fortat promovarea acestui proiect, pentru a puncta necesitatea acestui gest", a spus Victor Ponta, potrivit unui comunicat al USL remis vineri seara HotNews.ro. El sustine totodata ca dezbaterea privind reforma sistemului de sanatate nu trebuie sa inceteze.

"Retragerea proiectului de Lege a sanatatii din dezbatere reprezinta o victorie a intregii societati romanesti, organizatii ale societatii civile si presa. Este cea mai importanta victorie a romanilor impotriva actualului regim, victorie care arata solidaritatea cetatenilor in fata abuzurilor repetate ale actualei puteri", spune Ponta.

Totodata, acesta a mai sustinut ca "acest moment nu trebuie sa duca nicidecum la incetarea dezbaterii privind reforma sistemului de Sanatate. Reforma nu se identifica cu Traian Basescu, iar Uniunea Social Liberala respinge categoric abordarea: daca nu se face cum vreau eu, atunci nu se face! Acest moment trebuie, dimpotriva, sa duca la continuarea dezbaterii, pentru realizarea unui proiect corect de reformare a unui sistem care are nevoie de reforma".

"USL va promova un astfel de proiect, in urma unor dezbateri ample cu toti actorii sociali. Un proiect serios de reforma nu poate fi decat rezultatul unei astfel de dezbateri", a subliniat co-presedintele USL.