Presedintele PSD, Victor Ponta, l-a calificat joi drept "un personaj exotic" pe deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru, care a fost demis dupa doar doua zile din functia de consilier al ministrului Sanatatii, transmite Agerpres. Raspunzand criticilor liderului social-democrat, Ciuhodaru a spus ca Ponta nu este in masura sa comenteze activitatea sa ca medic si parlamentar, adaugand ca, pentru presedintele PSD, ''orice om care munceste este un personaj exotic''.

Declaratii Victor Ponta (PSD):

* Eu zic ca dl. Ciuhodaru este un personaj exotic. Nu stiu ce legatura are domnia sa cu lucrurile serioase pe care noi le discutam. Probabil ca si-a dovedit competenta in fata domnului Oprea, dar acesta e un lucru pe care eu nu pot sa-l verific. Haideti sa vorbim de lucruri serioase. Iar faptul ca Guvernul Romaniei, cand pierde un specialist ca domnul Arafat, se bazeaza pe domnul Ciuhodaru, denota nu o criza guvernamentala, ci o criza de inspiratie si de seriozitate

* Ce sa comentez eu despre Ciuhodaru? Ciuhodaru pe la ce partid mai e acum? Sa fie sanatos. Eu cred ca trebuie sa revenim si sa ne gandim la faptul ca SMURD s-a construit in multi ani - nu este doar meritul dr. Arafat, sunt multi oameni care au lucrat acolo si lucreaza acolo - si trebuie sa ne gandim foarte clar la cum continuam acest proiect, pentru ca nu este un proiect finalizat', a adaugat presedintele social-democratilor.

Declaratii Tudor Ciuhodaru (UNPR):

* Pentru Victor Ponta, orice om care munceste este un personaj exotic. Din pacate, domnia sa nu are aceasta deprindere de a veni zi de zi la un serviciu si bineinteles ca nu-i poate intelege pe cei care au o profesie bine definita sau care au obtinut performanta acolo unde lucreaza. In ceea ce ma priveste, mi-am facut si imi fac datoria ca medic si ca parlamentar, iar Victor Ponta nu este in masura sa comenteze activitatea pe care o desfasor. Atunci cand voi concura cu domnia sa la Monte Carlo, atunci sa comenteze. Pana atunci, sa-si vada de raliurile lui si de partidul care ii fuge de sub picioare.

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, l-a eliberat pe Tudor Ciuhodaru din functia de consilier onorific, au declarat vineri pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Ciuhodaru fusese numit in functie marti, in contextul scandalului legat de demisia lui Raed Arafat din functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii.