Premierul Emil Boc a declarat luni ca prioritatile politice ale PDL sunt revizuirea Constitutiei, reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii, asigurarea locurilor de munca si modernizarea statului, precum si reforma in domeniul sanatatii si adoptarea noii legi.

De asemenea, alte prioritati majore ale PDL pentru 2012 mentionate de Emil Boc la finalul sedintei BPN a partidului sunt reforma companiilor de stat si consolidarea reformei fiscale si realizarea obiectivelor fixate prin legea bugetului de stat, respectiv incadrarea in tinta de deficit si realizarea unei cresteri economice de 2,1%.

"Prioritatile pe care PDL le are pentru anul 2012 sunt urmatoarele: revizuirea Constitutiei pentru a putea implementa deciziile luate de popor cu ocazia referendumului - Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari- precum si necesitatea de a avea in Constitutie limitarea deficitului si a datoriei publice, potrivit discutiei existente in momentul de fata la nivelul Uniunii Europene", a spus Boc.

Legat de legea sanatatii, Emil Boc a precizat ca in data de 23 ianuarie, in cadrul coalitiei, va avea loc o discutie pe fond asupra acestui act normativ. Premierul nu a dorit sa precizeze daca Executivul ia in calcul varianta asumarii guvernamentale pe aceasta lege.

El a mai aratat ca proiectele PDL de modernizare a Romaniei si de asigurarea locurilor de munca se vor realiza in parteneriat cu presedintele Traian Basescu, aceasta fiind "cheia succesului", potrivit Mediafax.

Potrivit lui Boc, companiile de stat trebuie sa aduca bani la buget, nu sa consume bani de la buget si acest lucru se poate face printr-o reforma programata de Guvern.

In privinta consolidarii reformei fiscale, Emil Boc a spus ca vor fi indeplinite obiectivele stabilite in bugetul de stat privind incadrarea in tinta de deficit si cresterea economica.

El a mai spus ca din perspectiva locurilor de munca se impun masuri privind absorbtia fondurilor europene si sustinerea investitiilor.

Prim-ministrul a aratat ca din fondurile europene se vor realoca bani pentru reabilitarea blocurilor de locuinte si va fi sustinut mediul de afaceri prin garantii de stat si programe guvernamentale.