Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, sambata, ca a depus o plangere la Politie dupa ce cineva i-a creat un cont fals pe Facebook in care apareau diverse informatii nereale despre el, intre care si faptul ca i-ar placea manelele, transmite Mediafax.

Ioan Oltean a declarat, intr-o conferinta de presa, ca are un cont oficial de Facebook, administrat de consilierul sau personal Gabriela Montoiu, si ca la sfarsitul anului trecut i-a fost semnalat faptul ca mai are inca un cont, de data aceasta fals, in care apareau diverse informatii neadevarate despre el, printre care faptul ca i-ar placea manelele.

"Cineva m-a sunat si m-a atentionat ca am un cont fals de Facebook, eu care nu m-am uitat niciodata (pe Facebook - n.r.). Nu stiu cine a facut acest cont fals. Vreun prieten, cine putea sa faca! Am depus o plangere la Politie. Nu am niciun fel de informatie legat de cine ar fi putut sa-mi creeze un astfel de cont. Nu am mai vorbit cu cei de la Politie de cand am depus plangerea penala. Nu m-au chemat sa dau declaratie", a spus Ioan Oltean.

Intrebat de ce este deranjat de contul fals din moment ce nu este utilizatorul acestei retele de socializare, Oltean a spus, razand, ca a facut o greseala (contul real - n.r.) cu consecinte vizibile.

"Nu, nu sunt utilizator de Facebook. In primul rand, mie nu imi place sa-mi fac poze. In al doilea rand, nu am timp sa ma ocup de Facebook. Am facut si eu o greseala (a spus el razand - n.r) si uite la ce s-a ajuns. La modul foarte serios insa, atunci cand s-a facut contul fals, eram curios si eu cine isi permite sa faca asa ceva", a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL spune ca, in opinia sa, politica nu se face pe bloguri sau pe site-uri de socializare si nu agreeaza astfel de comportamente in cazul persoanelor publice.

"Vreau sa va spun ca politica se face altfel. Nu cred ca politica se face pe blog. Nu cred ca o pozitie a mea, ca membru al PDL, trebuie exprimata pe blog. Nu cred ca daca am fost de am taiat porcul trebuie sa-mi pun poza pe Facebook. Nu cred, intelegeti? Personal nu agreez pentru o persoana publica un asemenea mod de a se comporta. E parerea mea, sunt principiile mele", a spus Oltean, potrivit Agerpres. El considera ca parerile membrilor de partid trebuie exprimate in cadrul sedintelor interne sau la conferintele de presa.

Ioan Oltean s-a declarat deranjat si de comentatorii anonimi din presa on-line.

"Daca eu personal am ceva de spus ceva despre cineva, o spun. Nu ma ascund niciodata in spatele unui nume fals. Vad atata lume care scrie si comenteaza pe presa on-line. Daca am ceva sa-i spun lui Emil Radu Moldovan (liderul judetean al PSD Bistrita-Nasaud - n.r) sau lui Emil Boc, le spun in fata. Nu voi scrie nici ca sunt "ciupitu", ca sunt "parlitu", "sarpele" sau 'crocodilu" sau "broscoiul". (...) Recunosc, ma uit pe presa on-line si ma uit si la comentarii sa vad ce mai zic de mine. Sigur, asta este, atat pot, atat dau. Nu ma enerveaza, rad, dar nu-mi permit sa judec un om fara sa stiu ceva despre el", a explicat democrat-liberalul.