Fostul lider social-democrat Mircea Geoana, exclus din PSD in luna noiembrie, anunta, pe blogul sau, ca va lansa in urmatoarele saptamani "o miscare profesionista, cu oameni seriosi si competenti, cu oameni cu frica de Dumnezeu si cu dorinta de a face bine acestei tari".

Mircea GeoanaFoto: AGERPRES

"Sunt convins ca aceasta noua Miscare, sanatoasa, bazata pe principii si valori puternice, va reprezenta fermentul unei schimbari mai mari la nivelul intregului sistem romanesc, pentru ca dupa 20 de ani este clar ca asa nu mai merge. Este nevoie de o schimbare mai profunda, mai adevarata! Acest lucru este obligatia mea si este obligatia noastra de a intelege ca trebuie sa mergem altfel mai departe", scrie Mircea Geoana pe blog.

"Starea natiunii este proasta astazi. Natiunea are nevoie de schimbare, dar nu orice fel de schimbare, ci de o schimbare adevarata, durabila si fara compromisuri. Sper ca anul 2012 sa va aduca un pic de speranta, de incredere, de mandrie, si sper ca anul viitor pe vremea aceasta sa putem sa respiram, in sfarsit, putin aer proaspat si un inceput de speranta si de drum nou pentru natiunea aceasta", mai spune fostul lider PSD.

Geoana adauga ca "Nu mai putem sa lasam incompetenta, coruptia, clientelismul si lichelismul sa reprezinte politica de stat in Romania, la inceput de secol 21. Dar mai este nevoie de ceva in 2012. Nu putem sa inlocuim un guvern cu alt guvern, vin ai nostri, pleaca ai nostri. Adevarata schimbare, si pentru asta e nevoie de voi toti, trebuie sa conduca si la schimbarea modului in care guvernam si administram aceasta tara, a modului in care solutii cu privire la economie, la societate, la nevoia generala a tarii de a merge mai departe sa reprezinte cu adevarat o schimbare fundamentala a tarii."

"Degeaba schimbam culorile de partide, degeaba ne punem cravata rosie, galbena sau violeta. Degeaba venim cu reclame pompoase in campania electorala daca clientela unui partid se inlocuieste cu clientela altor partide. Pentru adevarata schimbare este nevoie de voi toti", incheie el.