USL va inregistra o scadere continua in sondaje, dupa care se va rupe. Revizuirea Constitutiei va fi ratata in 2012, pentru ca nu exista majoritatea necesara de doua treimi in Parlament. De aceea, 2013 va aduce o coalitie PSD-PDL si probabil UNPR. Declaratiile au fost facute la RFI de fostul consilier prezidential si fost ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu.

Uniunea Social Liberala (USL) se va rupe inainte de alegerile din 2012, crede Sebastian Lazaroiu. El anticipeaza ca USL va scadea si mai mult in sondaje.

"Eu am spus de cand s-a infiintat USL ca va fi foarte greu si daca nu chiar imposibil, pentru ca nu exista un precedent ca un partid sau alianta sa ia 50%. Acum, intrebarea e cat de incet sau cat de repede o sa mai scada. Daca o sa ajunga in iunie la mult sub 50%, in mod normal ar trebui sa se rupa alianta, pentru ca practic isi rateaza obiectivul pentru care s-a infiintat. Eu cred ca asta se va intampla in final, va fi o scadere continua in sondaje si cele doua componente vor gasi un pretext sau una dintre ele va gasi un pretext sa se retraga. De-aia am spus adeseori si sustin in continuare ca nu vom avea USL pe buletinul de vot", declara fostul consilier prezidential.

Continuarea pe www.rfi.ro