Primarul Aradului, Gheorghe Falca, si-a prezentat demisia din conducerea PDL Arad, unde detine pozitia de prim-vicepresedinte, surse din filiala judeteana afirmand ca motivul este legat de desemnarea candidatului pentru sefia CJ, Falca opunandu-se candidaturii socrului sau, Gheorge Seculici, anunta Mediafax.

Gheorghe FalcaFoto: Agerpres

Potrivit unor surse din PDL Arad, la o sedinta a filialei care a avut loc zilele trecute, Gheorghe Falca a avut dispute cu alti membri din conducerea organizatiei judetene pe tema nominalizarii candidatului la conducerea Consiliului Judetean, primarul Aradului amenintand ca isi da demisia din functia de prim-vicepresedinte al organizatiei.

Ulterior, afirma sursele citate, Falca s-ar fi prezentat la partid cu demisia scrisa, exprimandu-si dorinta de a ramane simplu membru, insa nu ar fi primit raspunsul presedintelui PDL Arad, Gheorghe Seculici (care este chiar socrul sau), daca demisia ii este sau nu acceptata.

Aceleasi surse afirma ca in ultima perioada in filiala judeteana ar fi aparut neintelegeri intre Falca si alti membri din conducere, inclusiv socrul sau, pe tema desemnarii candidatului pentru presedintia Consiliului Judetean Arad la alegerile din 2012.

Falca ar fi sustinatorul actualului presedinte, Nicolae Iotcu, in timp ce alti membri importanti il sustin pe socrul sau, presedintele PDL Arad.

Seculici, care a mai fost presedinte al CJ Arad si in prezent este consilier judetean, si-ar fi exprimat intentia in partid de a candida pentru aceasta functie.

In sedinta PDL Arad la care au aparut disputele Falca ar fi sustinut ca Iotcu se plaseaza cu cateva procente in fata lui Seculici in sondajele partidului si ca acesta ar fi motivul pentru care l-ar sustine pe actualul presedinte al CJ Arad.

Tototdata, Falca ar fi amenintat ca nu va face tandem cu socrul sau la alegerile locale pentru ca o candidatura in familie ar crea o imagine negativa in presa si ar fi spus ca va renunta la cursa pentru Primarie daca Seculici nu renunta la ideea de a candida pentru sefia CJ.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, presedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, a confirmat, vineri, existenta demisiei scrise.

"Gheorghe Falca si-a depus in scris demisia, insa prefer sa nu fac comentarii pana cand nu aflu motivele", a spus Seculici.

Intrebat daca demisia poate avea legatura cu discutiile privind desemnarea candidatului la CJ, Seculici a spus ca "este posibil" si a confirmat ca au existat "unele discutii mai aprinse", insa nu a oferit informatii suplimentare.

Gheorghe Falca nu a putut fi contactat pana la ora transmiterii acestei stiri.

Primarul Aradului, aflat la cel de-al doilea mandat, este casatorit cu fiica lui Seculici, Ela, iar nasul lor de casatorie este presedintele Traian Basescu.

Falca este judecat pentru fapte de coruptie, in legatura cu vanzarea unui teren al municipalitatii unui apropiat al familiei, la un pret considerat de catre procurorii DNA ca fiind sub pretul pietei.