UNPR si-a lansat, miercuri, platforma de centru stanga sub denumirea Uniunea Social Progresista. "Biodiversitate", "demonstratie de solidaritate", "vocea Romaniei" , "fuziune nucleara" sunt doar cateva caracterizarile pe care invitatii UNPR-ului le-au facut platformei USP. La eveniment au participat academicieni, ingineri, medici, scriitori si veterani de razboi care s-au intrecut in laude la adresa proiectului politic al UNPR.

In calitate de amfitrion al evenimentului, presedintele executiv al UNPR, Cristian Diaconescu a schitat in linii mari scopul Uniunii Social Progresiste. "Vom construi o miscare socio-politica dincolo de inregimentarile de partid, care isi propune un scop simplu, dar absolut necesar pentru o societate moderna si anume legatura intre societatea civila si mecanismul politic romanesc", a declarat Diaconescu.

A venit randul lui Gabriel Oprea sa-si descrie noua jucarie politica: "USP se bazeaza pe doi piloni - interesul national si dialogul social intr-o perioada grea pentru Romania, intr-o perioada de criza economica mondiala(...) Practic, in momentul de fata, peste un milion de oameni sunt de acord sa-i reprezentam, sa le reprezentam interesele atat in Parlamentul Romaniei, cat si in Guvernul Romaniei'', a sublinat co-presedintele USP.

Profesor si academician al Universitatii de Vest, Alexandru Bogdan a declarat ca prin initiativa UNPR-ulUI "traieste o mare bucurie si retraieste perioada Heidelberg" si a vorbit despre "diversitatea biologica" din sala. "Suntem o biodiversitate in aceasta sala si in afara ei prin acele un milion de adeziuni si pentru ceea ce reprezinta platforma social progresista" a declarat de la microfon academicianul.

Lansarea USL, cu discursuri despre Caragiale: Avem si noi falitii nostri

De la veterani de razboi la academicieni, de critici literari la cercetatori in fizica si agronomie, de la medici la reprezentati ai asociatiilor de militari pensionati, toti invitatii s-au intrecut in laude la adresa initiativei UNPR. Spre finalul programului au vorbit si primarii racolati de UNPR, Cristian Piedone si Antonie Solomon dar si noul vicepresedinte al UNPR, Lavinia Sandru. Evenimentul a fost un maraton al discursurilor invitatiilor din toate domeniile, fapt care a starnit plictiseala auditoriului. Daca in debutul evenimentului membrii UNPR s-au inghesuit sa intre in sala, pe parcursul celor doua ore jumatate de discursuri tehnice si patriotice, unperistii si-au pierdut interesul.

Printre cei care au luat cuvantul in calitate de invitati au fost academicianul Alexandru Bogdan, academicianul Victor Voicu, presedintele Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, gen.col. Marin Dragnea, scriitorii Horia Garbea si Valeriu Rapeanu, Lavinia Sandru, Constantin Simirad, Anghel Iordanescu, Cristian Gatu.