Liderul deputatilor progresisti, Eugen Nicolicea, a declarat, marti, ca UNPR "nu are nimic de facut" in cazul condamnarii senatorului Serban Mihailescu si ca acesta va ramane in continuare parlamentar, transmite Agerpres.

"Este o chestiune privata, UNPR nu are nimic de facut, in plus sentinta nu este definitiva, este cu recurs", a declarat Eugen Nicolicea cu privire la condamnarea cu suspendare a lui Serban Mihailescu.

El a sustinut ca imaginea lui Serban Mihailescu nu va fi afectata "mai mult decat a fost in decursul timpurilor" prin decizia ICCJ.

"Eu nu cred ca va fi afectata, ba din contra, de data aceasta stirea arata ca ... inclinam sa credem ca este chiar nevinovat", a spus deputatul.

Nicolicea a mai spus ca Mihailescu va fi in continuare parlamentar, subliniind ca "drepturile electorale se pot pierde doar ca o pedeapsa complementara".

Senatorul UNPR Serban Mihailescu a fost condamnat, marti, la un an de inchisoare cu suspendare de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata in recurs. In dosarul "Armele de vanatoare", Serban Mihailescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului in cabinetul Adrian Nastase din partea PSD, a fost trimis in judecata pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Magistratii au dispus un termen de incercare de 3 ani si confiscarea a 7 arme de vanatoare. De asemenea, Serban Mihailescu a fost condamnat la plata a 2.000 lei cheltuieli de judecata.

La ultimul termen din dosar, vineri 9 decembrie, procurorii DNA solicitasera instantei sa il condamne pe Serban Mihailescu la inchisoare cu executare.