Este vina actualei conduceri a statului ca incurajeaza lichele ca Teodor Maries, a declarat, marti, la TVR Info, Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD. "Este o adevarata rusine si vina apartine conducerii Parlamentului si actualei conduceri a statului, care incurajeaza niste lichele si niste impostori ... Cand a devenit Teodor Maries revolutionar? Nimeni nu-l recunoaste pe Maries si nu poate sa confirme ca a fost undeva in zilele Revolutiei, el nu face parte dintre membrii fondatori ai Asociatiei 21 Decembrie", a declarat Iliescu.

Reactia vine dupa ce presedintele Asociatiei "21 Decembrie", Teodor Maries, a declarat marti, de la tribuna Parlamentului, ca Ion Iliescu este "un criminal notoriu", care "a beneficiat de crima de dupa 22 Decembrie".

Presedintele de onoare al PSD a sustinut ca vina pentru asemenea incidente apartine actualei puteri si, prin personaje precum Teodor Maries, "se incearca sa se compromita ideea de revolutie".

Ion Iliescu a apreciat ca decizia Guvernului de a elimina toate indemnizatiile de revolutionar este o greseala. "Tot prin actiunea unor oameni ca Maries s-a umflat lista revolutionarilor cu niste impostori, care la fel ca Maries nu sunt recunoscuti de revolutionari ... reducerea tuturor indemnizatiilor de revolutionari este o greseala, trebuie facuta o curatenie, trebuia redus numarul, luat evidentele de la inceputul anilor 90, cand s-au dat primele certificate si redus numarul doar la cei care realmente au participat la revolutie", a spus Ion Iliescu.