Senatorul independent Mircea Geoana anticipeaza "miscari spectaculoase" in Parlamentul Romaniei, in Guvern, dar si la nivelul USL. "Pozitia lui Victor Ponta la conducerea PSD este extrem de fragila", spune, la RFI, fostul sef al Senatului, exclus din PSD.

Previziunile lui Mircea Geoana: un nou Guvern la primavara, "miscari spectaculoase" in Parlament si schimbari la nivelul Uniunii Social Liberale.

"Anticipez o schimbare de Guvern la inceputul acestei primaveri. Ma bazez pe nevoia opiniei publice si pe nevoia actualei Puteri de a primeni si de a schimba imaginea. E nevoie de o schimbare, in sensul unui Guvern mai competent, este clar ca-i o guvernare slaba, epuizata", spune senatorul.

Cat despre USL, Mircea Geoana crede ca lucrurile se vor complica: "Daca sunt doua luni la rand cu sondaje cu USL-ul la 45%, tendintele centrifuge din cele doua partide vor creste. Pozitia lui Victor Ponta la conducerea PSD este extrem de fragila. Plecarile si hemoragiile de primari, de parlamentari denota un sentiment de lipsa de perspectiva, pentru ca in mod normal, cu un an inainte de alegeri, ar trebui sa vina lume catre noi, nu sa plece. Noua ne pleaca primari si parlamentari pe capete".

Continuarea pe www.rfi.ro.