Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, sustine ca Uniunea nu si-a tradat niciodata partenerii de guvernare, afirmand ca daca s-au suparat si unii, si altii pe UDMR inseamna ca formatiunea "se afla pe calea cea buna", potrivit Mediafax.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, la Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) intrunit, sambata, la Sfantu Gheorghe, ca, de exemplu, opozitia s-a suparat pe reprezentantii UDMR cand s-au purtat negocieri pentru presedintia Senatului.

"UDMR nu si-a tradat niciodata partenerii de guvernare, noi nu tradam, iar daca cineva se supara pe noi ca nu tradam, e o prostie", a spus Kelemen.

El a adaugat ca, in ultima perioada, si unii reprezentanti ai PDL "s-au suparat" pe UDMR deoarece nu a fost de acord cu regionalizarea in forma propusa de democrati-liberali sau cu votul prin corespondenta.

"Interesant este ca si unii de la PDL s-au suparat pe noi in ultima vreme pentru ca nu am fost de acord ca regionalizarea sa fie facuta asa cum vor ei, altii pentru ca nu am acceptat modificarea Constitutiei pentru restrangerea numarului de parlamentari. Consider ca a fost o decizia buna si cand nu am acceptat votul prin corespondenta", a explicat Kelemen Hunor.

El a adaugat ca daca s-au suparat si unii, si altii, inseamna ca UDMR se afla pe calea cea buna.

Totodata, Kelemen Hunor le-a transmis un mesaj celor care se supara pentru ca UDMR nu le sprijina anumite initiative: "Nu suntem o organizatie careia i se pot impune anumite lucruri si i se poate dicta".

De asemenea, Kelemen a spus ca laitmotivul UDMR este interesul comunitatii maghiare din Romania.

Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR s-a intrunit, sambata, in sala Gabor Aron a Bibliotecii Judetene "Bod Peter", pe ordinea de zi aflandu-se raportul politic al presedintelui Uniunii, Kelemen Hunor, adoptarea a doua rezolutii, una cu privire la diaspora maghiara, si o alta privind domeniul social.