Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, anuntat marti seara de catre Elena Udrea drept coordonatorul campaniei PDL-UNPR Bucuresti pentru alegerile din 2012, este cel care, in primavara lui 2011, alaturi de un alt primar de sector, Andrei Chiliman (PNL), conducea pe strazile Capitalei campania "Apara Bucurestiul de Elena Udrea". Acum, Piedone se va ocupa de campania electorala si pentru PDL Bucuresti al carui lider este tocmai Elena Udrea. Mai mult, desi si-a dat in doua randuri demisia din toate functiile detinute in PC, Piedone este in continuare membru de partid. "Bucurestiul se salveaza prin votul lui", a declarat Piedone pentru HotNews.ro, anuntand ca nu va candida la Primaria Generala, ci doar la Sectorul 4 din partea UNPR.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Agerpres

Udrea l-a prezentat pe Piedone, membru PC, ca viitorul coordonator al campaniei electorale UNPR-PDL Bucuresti

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a anuntat marti seara ca primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, va fi coordonatorul campaniei PDL-UNPR pe Bucuresti pentru alegerile din 2012.

"Campania pentru alegerile din noiembrie 2012 va fi condusa de Cristian Popescu Piedone! Imaginati-va confruntarea dintre Piedone si Mitrea! Vom avea cel mai bun sef de campanie'', a declarat Udrea.

Contactat de HotNews.ro, Piedone a precizat ca el nu va candida la Primaria generala, ci va candida din partea UNPR pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4.

"Eu nu voi candida la Primaria Generala. Vom gasi candidatul cel mai adecvat. Eu voi candida la Sectorul 4 din partea UNPR. Vom face o strategie de campanie. Este prematur sa discutam in acest sens. Eu sunt ca si un antrenor. Trebuie sa imi scot coechipierii la incalzire si sa ne pregatim pentru meciul din teren", a spus Piedone.

"Ieri (n.r. marti) a fost o simpla numire, o viziune. Vom vedea cum se va concretiza", a mai spus Piedone referitor la numirea sa de catre Udrea pe post de coordonator al campaniei UNPR-PDL Bucuresti.

Cristian Popescu Piedone este in prezent membru al Partidului Conservator (PC).

"Sunt un simplu membru PC", ne-a declarat Piedone.

El si-a anuntat inca de la inceputul lunii intentia de a candida la alegerile din 2012 sub sigla UNPR.

Piedone si-a dat, la sfarsitul lunii septembrie, demisia din toate functiile detinute in Partidul Conservator (presedinte al PC Bucuresti si vicepresedinte al PC). Nemultumirea lui Piedone ar fi plecat, potrivit unor surse politice, de la faptul ca PC nu a reusit sa il impuna drept candidat al USL la Primaria Capitalei.

Cristian Preda, europarlamentar PDL: Asocierea PDL cu Piedone, o "eroare capitala"

Cristian Preda

Cristian Preda

Foto: AGERPRES

Europarlamentarul PDL Cristian Preda nu crede ca va sustine o campanie electorala in Bucuresti, in cazul comasarii alegerilor "asezata sub portretul" primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, transmite Agerpres. El considera ca asocierea PDL cu Cristian Popescu-Piedone "este o eroare capitala", la fel cum este si o asociere electorala cu UNPR.

"Vor exista la nivelul fiecarei unitati electorale semnificative - judet sau municipiu - lideri care vor fi emblema partidelor sau aliantelor aflate in competitie. Ca unul intrat in PDL datorita lui Traian Basescu, nu ma vad sustinand o campanie in Bucuresti asezata sub portretul lui Piedone", a subliniat Preda miercuri pe blogul personal.

"Am votat impotriva lui (n.r. Piedone) in 2008 si in 2009: cand PDL a facut campanie pentru legislative si pentru prezidentiale, primarul PC a fost cu trup si suflet in tabara celor care voiau sa doboare 'dictatura lui Basescu'. In 2010, in campania Teo Trandafir versus Liliana Minca, am fost din nou impotriva unui primar care e cunoscut prin supra-nume, nu prin gesturi politice. De atunci incoace, singurul fapt semnificativ e indepartarea lui Cristian Popescu de Partidul Conservator. Motivul - evocat de presa - nu e legat de curaj, inteligenta, imaginatie, sacrificiu public. Nu, singurul fapt notabil e - aparent - refuzul lui Dan Voiculescu de a-l accepta ca lider al minusculului partid", a afirmat Cristian Preda.

"E o eroare de optica sa crezi ca Piedone a insemnat ceva in politica din Bucuresti in afara tranzactiei PSD-PC, la care ulterior s-a asociat PNL. Partitura folosita pentru a lua prizonier publicul din sectorul 4 cu ajutorul lui Piedone a fost un populism desantat. Piedone nu se preteaza la altceva", mai sustine Preda.

PC l-a sustinut pe Piedone pentru a candida din partea USL la Primaria Capitalei

Pe 19 septembrie presedintele PC, Daniel Constantin, a anuntat public ca partidul sau il sustine pe Cristian Popescu Piedone drept candidat la primaria Capitalei. Victor Ponta si Crin Antonescu nu au cedat presiunilor lui Dan Voiculescu si l-au convins pe Sorin Oprescu sa candideze sub sigla USL.

Dupa esecul conservatorilor de a-l impune pe Piedone drept candidat la primaria Capitalei din partea USL, pe 21 septembrie apare in presa scrisoarea primarului sectorului 4 prin care anunta conducerea PC ca nu doreste "sa-i paraseasca pe cetatenii de la sectorul 4" si ca intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat.

Povestea celor doua demisii ale lui Piedone din PC. De ce este inca membru de partid

La doua saptamani, pe 30 septembrie, Cristian Popescu-Piedone anunta ca-si da demisia din toate functiile detinute in Partidul Conservator. Piedone a cerut organizarea unui Congres extraordinar al partidului si a anuntat ca vrea sa candideze la sefia formatiunii.

Presedintele PC, Daniel Constantin, il acuza atunci

Piedone si Oprea

Piedone si Oprea

Foto: Hotnews

ca negociaza in secret inscrierea in UNPR-ul condus de Gabriel Oprea.

La distanta de cateva zile, Piedone anunta ca a revenit asupra deciziei de a demisiona din functiile detinute in Partidul Conservator si a decis sa ramana prim-vicepresedinte al partidului si presedinte al filialei Bucuresti.

La sfarsitul lunii octombrie, Piedone i-a scris din nou presedintelui PC, anuntandu-si din nou demisia, de aceasta data irevocabila. Piedone isi motiva gestul prin faptul ca nu a facut niciun demers pentru organizarea unui Congres Extraordinar.

Liderii PC anuntau in acea perioada sanctiuni pentru Piedone, chiar si excluderea din partid. Dupa sedinta Biroului Executiv s-a decis ca Piedone sa nu fie exlus din partid, in schimb, conducerile organizatiilor Bucuresti si din Sectorul 4 ale PC, in fruntea carora se afla Piedone, au fost dizolvate.

De ce nu l-a exlus PC pe Piedone din partid

Excluderea lui Piedone din partid ar fi insemnat ca PC sa piarda postul de primar la Sectorul 4. Astfel, Piedone a ramas "un simplu membru PC", dupa cum a precizat chiar el pentru HotNews.ro.

Daca si-ar da demisia din PC, potrivit legii Statutului Alesilor Locali, Cristian Popescu Piedone si-ar fi pierdut functia de primar.

De precizat ca Senatorul PC Dan Voiculescu, presedinte de onoare al Partidului Conservator, a fost ales in Colegiul uninominal 8 din Bucuresti, adica in Sectorul 4, al carui primar este Cristian Popescu Piedone.

In 2012, se vor desfasura si alegerile locale, dar si alegerile parlamentare.

Piedone, de la "Apara Bucurestiul de Elena Udrea" in 2011, la campania electorala a PDL Bucuresti in 2012

Cristian Popescu Piedone, prezentat acum de Elena Udrea ca viitorul coordonator al campaniei electorale pentru UNPR-PDL Bucuresti, a fost unul din liderii campaniei "Apara Bucurestiul de Elena Udrea".

Campania

Campania "Apara Bucurestiul de Elena Udrea"

Foto: Dollo.ro

Se intampla chiar la inceputul anului 2011, cand Piedone (seful filialei PC Bucuresti) si Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 (liderul PNL Bucuresti), anuntau o campanie impotriva Elenei Udrea sutinand ca "mafia din spatele sau vrea sa puna mana pe toti banii bucurestenilor". Cei doi primari condamnau Legea Capitalei, propusa de PDL, care ar urma sa desfiinteze primariile de sector, urmand ca bugetul pentru Bucuresti sa fie administrat doar de Primaria Generala.

Cei doi primari au instalat corturi verzi in sectoarele lor (n.r. 1 si 4), unde cetatenii erau indemnati sa semneze pentru demararea unui referendum local prin care sa se pronunte daca Bucurestiul va fi sau nu administrat in continuare de primarii de sector.

Pe corturi erau afisate siglele PNL si PC si erau scrise si sloganele sub care se se desfasoara campania "Apara Bucurestiul de Elena Udrea" sau "Semneaza pentru referendum".

La lansarea campaniei, cei doi primari au declarat ca strangerea de semnaturi pentru organizarea unui referendum la nivelul Capitalei, avand ca tema modul de organizare a Bucurestiului, este necesara pentru a stopa "tentativa de jaf operata de mafia condusa de Traian Basescu si Elena Udrea". (EVZ)

Elena Udrea a dat in judecata PNL si PC pentru "campanie murdara"

Campania PNL-PC, condusa de Chiliman si Piedone, a devenit subiect de scandal dupa ce Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a anuntat ca pe stalpii sai de pe strazi au fost amplasate ilegal bannere si afise cu mesajul "Apara Bucurestiul" pe care apareau trio-ul Andrei Chiliman, Crin Antonescu si Cristian Popescu Piedone.

In replica, presedintele PD-L Bucuresti, Elena Udrea, a acuzat in repetate randuri campania "murdara" dusa de PNL, sustinand ca Legea Capitalei propusa de democrat-liberalii bucuresteni este combatuta prin atacuri la persoana sa.

Elena Udrea

Elena Udrea

Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Udrea a ironizat atunci pe blogul sau ca patru barbati - Crin Antonescu, Andrei Chiliman, Cristian Popescu Piedone si Victor Ponta - se lupta cu o singura femeie.

Mai mult decat atat, Elena Udrea a actionat in instanta Alianta de Centru-Dreapta (ACD) formata din PNL si PC pentru campania derulata catalogand-o ca fiind una "murdara". Informatia a oferit-o chiar presedintele conservator Daniel Constantin care a precizat ca ACD a fost instiintata oficial de demersul presedintelui PDL Bucuresti, Elena Udrea. (Sursa)

Piedone: "Bucurestiul se salveaza prin votul lui"

Intrebat de HotNews.ro cum este posibila trecerea de la "Apara Bucurestiul de Elena Udrea" la inceputul anului 2011 la coordonarea campaniei electorale PDL Bucuresti pe 2012, al carei presedinte este tocmai Elena Udrea, Piedone a preferat sa se abtina de la a face comentarii.

"Nu pot sa declar absolut nimic in momentul asta. Nu vreau sa fac afirmatii. Sunt un om care imi cantaresc bine cuvintele", a declarat Piedone.

"Bucurestiul se salveaza prin votul lui", a conchis primarul Sectorului 4.

Piedone, cu permisul suspendat dupa scandalul "Mafia permiselor de la Agres", achitat in instanta

Cristian Popescu Piedone este una dintre persoanele publice care a aparut in scandalul permiselor obtinute ilegal la Pitesti. Primarului din Sectorul 4 i-a fost chiar si suspendat permisul auto in 2009 de catre prefectul din Arges.

"Primarul Piedone a fost dat in judecata pe 25 mai 2009 de catre prefectul Argesului dupa ce din documentele descoperite la Serviciul de Permise Auto reiesea ca pe 19 octombrie 2007, primarul Sectorului 4 a reusit performanta incredibila sa sustina cinci examene, in urma carora a obtinut cinci permise de conducere pentru categoriile: A (motocicleta), B (autovehicul, ca sofer amator), BE (autovehicul cu remorca mica), C (sofer profesionist de camion) si CE (sofer profesionist de camion cu remorca mare)", aminteste Romania Libera.

In toata tara, in cazul "Mafia permiselor de la Arges", Ministerul Administratiei si Internelor a dat in judecata 415 persoane din toata tara. Romania Libera scrie ca "din 415 dosare, se mai afla acum pe rol 25 de cazuri. Din cele 390 de dosare judecate deja, doar opt au fost castigate de reprezentantii statului (asta deoarece persoanele implicate si-au recunoscut vina), restul fiind pierdute irevocabil. Printre cei care au castigat procesul cu statul se numara primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, manelistul Vali Vijelie si fotbalistul Adrian Ropotan."

Videanu, coordonatorul de campanie PDL in 2008: Piedone si-a obtinut permisul fraudulos

Cu un an inainte de a-i fi suspendat permisul de conducere, Adriean Videanu, primar general al Capitalei pe atunci si totodata coordonatorul campaniei electorale a PDL in acel an, anunta public, intr-o conferinta de presa, ca permisul lui Piedone a fost obtinut fraudulos.

"Culmea capacitatilor de sofer - Piedone obtine intr-o singura zi dreptul de a conduce autovehicule de toate categoriile: A, B, BE, C si CF. Toate examenele sunt promovate in aceeasi zi: 22 octombrie 2007", se arata intr-un comunicat PDL publicat dupa conferinta de presa a lui Videanu.