PDL sustine revizuirea Constitutiei pentru ratificarea Acordului european de guvernanta fiscala si, odata cu aceasta, sa se introduca si reducerea numarului de parlamentari, respectiv trecerea la un parlament unicameral, a declarat miercuri liderul democrat-liberal Emil Boc, dupa consultarile de la Cotroceni.

"PDL sustine acordul interguvernamental de uniune fiscala si ca Romania sa adere si sa semneze acest acord. PDL sustine revizuirea Constitutiei pentru ratificarea acordului interguvernamental de uniune fiscala si, odata cu aceasta, sa se puna si trecerea la parlament unicameral, cu 300 de parlamentari", a declarat Emil Boc, la finalul consultarilor avute cu presedintele Traian Basescu pe tema implementarii in plan national a prevederilor acordului european de guvernanta fiscala.

"Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300 se rezolva prin revizuirea Constitutiei. Unicameralismul nu se poate rezolva prin lege adoptata in Parlament", a spus Boc.

Cu privire la data referendumului, liderul PDL a declarat ca "ramane sa stabilim de comun acord cu Opozitia, astfel incat cele doua obiective fundamentale pentru Romania, acordul de uniune fiscala si parlament unicameral, sa devina realitati in anul 2012".

"Daca vrem o Romanie la marginea Europei, atunci sa nu realizam acest referendum", a afirmat Boc.

In schimb, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca Uniunea este de acord cu amendarea Constitutiei pentru introducerea textelor privind acordul european, dar "fara sa se deschida si alte subiecte".

"UDMR a propus un pact national intre partidele parlamentare, prin care toate formatiunile politice sustin amendarea Constitutiei prin introducerea textelor privind acordul european de uniune fiscala", a spus Kelemen.

"Daca deschidem alte subiecte, nu vom amenda Constitutia. Punct", a avertizat Kelemen Hunor, intrebat daca va fi de acord cu reducerea numarului de parlamentari.

In privinta datei la care se va organiza referendumul, "nu trebuie sa ne grabim, se poate discuta mai tarziu", a spus liderul UDMR.