Reprezentantii USL vor participa miercuri la consultarile de la Palatul Cotroceni (surse) Reprezentantii Uniunii Social Liberale (USL) vor participa la intalnirea de miercuri de la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu, incepand cu ora 14.00, au declarat marti pentru Agerpres surse din Uniune.

Potrivit acelorasi surse, delegatia USL va fi alcatuita din presedintele PSD Victor Ponta, presedintele PNL Crin Antonescu si presedintele PC Daniel Constantin.

Presedintele Traian Basescu a trimis luni o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlament prin care i-a invitat la Palatul Cotroceni miercuri la ora 15.00 la o discutie pe tema concluziilor Consiliului European din 8-9 decembrie. Reprezentantii USL au solicitat ca partidele din Opozitie si cei de la Putere sa poarte discutii separate cu presedintele Basescu.

In cursul serii de marti seful statului a adresat o noua invitatie USL pentru miercuri la ora 14.00, urmand ca intalnirea cu partidele din arcul guvernamental sa aiba loc miercuri la ora 15.00.

Programul consultarilor de miercuri, 14 decembrie:

Ora 14.00 - Consultari cu reprezentantii Uniunii Social Liberale;

Ora 15.00 - Consultari cu reprezentantii Partidului Democrat Liberal, Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei si Grupului parlamentar al minoritatilor nationale;

Ora 16.00 - Consultari intre presedintele Romaniei, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor si primul-ministru al Guvernului Romaniei;

Ora 17.00 - Consultari ale presedintelui Romaniei cu Guvernul Romaniei - la Palatul Victoria

"Desi ar fi fost normal ca pe o asemenea tema de interes national toate partidele sa se afle la aceeasi masa, presedintele Traian Basescu a luat nota de solicitarea liderilor Uniunii Social Liberale de a participa la consultarile de la Palatul Cotroceni in cadrul unei intalniri separate", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.