Parlamentarii Romaniei au inceput dezbaterile in plen pe legea bugetului pe 2012 cu o amanare. Dupa partea de declaratii politice, parlamentarii au parasit rand pe rand sala de sedinte si, in final, constantandu-se lipsa cvorumului, sedinta in care urma sa fie dezbatut bugetul pe 2012 a fost suspendata. In prima parte a sedintei, cand liderii politici faceau declaratii de la tribuna, parlamentarii si ministrii prezenti si-au vazut de ale lor, s-au jucat pe telefoane, au citit tot felul de site-uri, au facut poze cu telefoanele mobile, s-au tinut de glume si unii au mai picotit.

Mircea Geoana in ParlamentFoto: Hotnews

Dintre toti, fostul lider al Senatului, ex-PSD-istul Mircea Geoana a fost cel mai activ: a facut un adevarat tur de forta al salii, salutand cat mai multa lume si stand de vorba cu cati mai multi fosti colegi de partid.

Sedinta de plen a Parlamentului Romaniei in care urma sa se dezbata bugetul tarii pe anul 2012, desi programata pentru ora 16:00 a inceput cu aproape jumatate de ora intarziere.

Prima parte a sedintei - declaratiile politice - a fost deschisa de catre premierul Emil Boc. Primul ministru a prezentat bugetul tarii pe 2012 in contextul recentelor decizii financiare luarte la Bruxelles saptamana trecuta.

Cu toate acestea, parlamentarii din sala nu au parut prea interesati. Multi dintre ei s-au multumit sa citeasca ziarele, fie in formatul clasic, printat, fie pe tabletele electronice. Altii, au preferat sa citeasca o carte sau au ales sa se intretina cu colegii din bancile apropiate.

Nici ministrii din Guvern care au fost prezenti la sedinta de plen nu au fost mai prejos. In timp ce premierul povestea despre legea bugetului, ministrii isi gaseau si ei de lucru. Elena Udrea (ministrul Turismului si Dezvoltarii) isi facea de treaba cu tableta electronica, Daniel Funeriu (ministrul Educatiei) vorbea de zor la telefon sau iesea-intra in sala de plen, Catalin Predoiu (ministrul Justitiei) parea pierdut pe ganduri, in timp ce Lazlo Borbely (ministrul Mediului) incerca sa se intretina cu Anca Boagiu (ministrul Transporturilor) si Elena Udrea.

In sala a poposit si fostul lider al Senatului, ex-social-democratul Mircea Geoana care a trecut prin aproape mai toata sala salutandu-si fostii colegi de partid, pe fiecare in parte. DUpa un adevarat tur de forta inc are a strans mainile cat mai multor pesedisti, Geoana s-a asezat langa senatorul PSD Sergiu Nicolaescu. Dar nu s-a oprit aici.

De-a lungul sedintei, Geoana s-a miscat in permanenta in sala de sedinte. Pe rand, Geoana a luat loc in mai multe banci, alaturi de fosti coelgi de partid, si a purtat discutii lungi si a gesticulat in permanenta din maini.

La microfonul de la tribuna a urmat co-presedintele USL Victor Ponta care a enumerat minusurile pe care bugetul "Boc" le are. In timpul discursului sau, deputatul PSD, Liviu Moldovan, si-a gasit sa-l fotografieze cu telefonul mobil pe premierul Emil Boc.

Dupa ce declaratiile politice s-au terminat, parlamentarii erau pregatiti sa inceapa dezbaterea adevarata pe bugetul pe 2012, insa, cand s-a trecut la citirea amendamentelor si dezbaterea lor, dupa un schimb de replici intr eputere si opozitie, presedintele de sedinta a constata lipsa cvorumului si, in consecinta, a suspendat sedinta.

Astfel, dezbaterea bugetului pe 2012 in plenul Parlamentului a inceput cu o amanare. Ramane ca marti si miercuri, aprlamentarii sa treaca prin toate amendamentele depuse la legea bugetului pe 2012, iar joi, sa fie dat votul final.