Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca deputatii si senatorii USL nu vor participa la sedinta Parlamentului de joi, in care Guvernul isi va angaja raspunderea pentru proiectele de lege privind comasarea alegerilor si numirea judecatorilor la ICCJ, transmite Mediafax.

"De ce sa participam? Ce sa ne spuna Emil Boc? De ce comaseaza alegerile? Noi stim de ce, ca sa ne fure", a adaugat el.

Ponta a spus ca, in opinia lui, nici premierul Emil Boc nu ar trebui sa participe la acea sedinta a Parlamentului.

"El de ce sa participe? A spus ceva Traian Basescu, iar el a executat", a afirmat Ponta.

Intrebat cum comenteaza afirmatia premierului, ca nu ii este teama de motiunea de cenzura pe care opozitia o va depune dupa angajarea raspunderii, Ponta a raspuns: "Emil Boc e un mare curajos".

Guvernul a adoptat, luni, proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare si promovarea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si a decis sa promoveze actele normative prin angajarea raspunderii in Parlament, a anuntat premierul Emil Boc.

Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au stabilit calendarul pentru angajarea raspunderii Guvernului pe legile privind comasarea alegerilor si promovarea judecatorilor la ICCJ, joi urmand sa aiba loc prezentarea actelor normative, o motiune de cenzura putand fi depusa pana sambata.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a precizat, luni, dupa sedinta Birourilor Permanente, ca pana joi se pot depune amendamente la proiectele de lege, dupa care Guvernul isi asuma raspunderea. Anastase a mentionat ca o motiune de cenzura poate fi depusa pana sambata, urmand ca in data de 19 decembrie aceasta sa fie citita in plen, iar in 22 decembrie sa fie dezbatuta.

USL a anuntat ca va depune motiune de cenzura.