Victor Ponta a respins vineri o modificare rapida a Constitutiei care sa permita introducerea unor reguli stricte pentru tinerea sub control a deficitului bugetar, modificare ceruta de Traian Basescu pentru aderarea Romaniei la Acordul de Guvernanta Fiscala convenit la Consiliul European. "Nu putem sa modificam Constitutia cu un Parlament in care sunt tradatori ca UNPR", a spus Ponta pentru HotNews.ro.

"Modificam Constitutia dar cu un alt Parlament si dupa alegerile anticipate. Daca vor modificarea Constitutiei sa facem alegeri anticipate cat mai rapid si in martie sa avem un nou Parlament. Nu putem sa modificam Constitutia cu un Parlament in care sunt tradatori ca UNPR. Daca vor modificarea Constitutiei sa facem alegeri anticipate cat mai rapid si in martie sa avem un nou Parlament", a declarat Ponta.

Co-presedintele USL a mai spus ca presedintele Traian Basescu trebuie sa informeze Parlamentul cu privire la deciziile luate de catre liderii europeni si implicatiile pe care acestea le au asupra Romaniei. "In primul rand USL a solicitat constituirea unui comitet tripartit alcatuit din Guvern, Banca Nationala si Opozitie pentru a discuta problemele Romaniei insa nu am fost bagati in seama. Cred ca formarea unui astfel de comitet se impune si poate de data asta guvernarea va fi mai receptiva.

In al doilea rand presedintele Traian Basescu trebuie sa prezinte Parlamentului toate datele discutate la summitul tarilor UE. Trebuie sa faca o informare Parlamentului cu masurile si deciziile luate, care vor fi efectele asupra Romaniei si la ce ne angajam pe viitor", a mai spus presedintele PSD, totodata copresedinte al USL.

Reamintim ca Traian Basescu a spus vineri ca introducerea in legislatia romaneasca a unor prevederi precum limitarea deficitului structural la 0,5 din PIB e posibila doar prin modificarea Constitutiei.

Vom reveni cu amanunte