"Daca nu lua masuri la timp, Romania ar fi avut vreodata vreo sansa sa isi finanteze un deficit , asa cum vor domnul Antonescu si Ponta? S-au suparat ca am spus doar Ponta si Antonescu, asa ca spun Antonescu si Ponta - acesti domni presedinti de partide de opozitie care cred ca au ramas singurii dinozauri populisti din Uniunea Europeana, care nu pricep ce se intampla in lume. In conditiile in care ei propun pentru 2012 sa marim deficitul cu inca 5,2 miliarde de euro, adica cu aproape 4 procente din PIB, fara sa vina cu raspunsul la intrebarea: de unde si cine ne imprumuta acesti bani, cand UE vorbeste de deficit de 0,5% pentru anii urmatori, nici macar de 3%?" a declarat vineri, la postul public de radio, premierul Emil Boc.

"Uitati-va la Germania. A iesit acum 10 zile pe piata europeana sa ia 6 miliarde de euro. Si a luat 3,5 miliarde de euro. Adica motorul economic al UE nu a reusit sa ia intreaga suma pe care o dorea pentru a finanta deficitul sau datoria publica pe care o are" a adaugat Emil Boc.

Primul ministru a explicat si care sunt, in opinia sa, cauzele crizei europene actuale: "Cum s-a ajuns aici in Uniunea Europeana? S-a ajuns pe principiul bulgarelui de zapada. Politicienii iresponsabili au promis lucruri fara acoperire in economie, dupa care au imprumutat bani sa isi acopere acele promisiuni care nu aveau acoperire in economie, banii imprumutati au generat dobanzi care au intrat intr-o spirala a datoriilor pana cand s-a ajuns la un balon atat de umflat al datoriilor, incat cei care imprumuta au spus . In fapt, nu asistam la altceva decat la coborarea cu picioarele pe pamant a politicienilor populisti care au dus UE la marginea prapastiei prin datorii excesive, fara acoperire in economie."