Deputatul PSD Vasile Bleotu a declarat joi ca nu a dorit sa o califice drept "curva" pe colega sa, presedintele Comisiei de Buget, Maria Barna, ci s-a referit la un citat din Albert Camus. "Eu m-am enervat foarte tare. Este un principiu al lui Camus, puteti sa-l vedeti, care spune asa: 'Politica este o curva', si ea a zis 'eu nu sunt curva' si eu am continuat: 'Bine, eu sunt mai inteligent si mai frumos decat tine si mai destept decat tine'", si-a explicat acesta iesirea nervoasa de ieri.

Potrivit Gandul.info, Vasile Bleotu a fost deranjat miercuri seara de faptul ca Maria Barna (UNPR, fosta PSD) a cerut presei sa grupeze camerele de luat vederi pe o parte a mesei la care avea loc o reuniune a sedintei Comisiei de Buget Finante si i-a reprosat acesteia ca nu are dreptul sa dicteze presei ce sa faca.

"Esti un simplu membru al acestei comisii. Cand vei fi presedinte, sa ne arati atunci cat de destept esti", i-a raspuns Maria Barna.

"Oricum sunt mai destept si mai frumos decat tine!", a venit replica pesedistului, pe fundalul incurajarilor venite din partea colegilor sai de partid: "Asa, Vasile, asa!".

"Vasile, te rog sa ai un limbaj decent!", a insistat presedintele comisiei.

"Esti o nulitate! Esti o curva!", a fost replica lui Vasile Bleotu, imediat dupa ce a inchis microfonul, potrivit Gandul.info.

Joi, Vasile Bleotu a sustinut ca nu are "nimic personal cu doamna presedinta", pe care o "stimeaza" si o "respecta".

"Asta a fost discutia, nu am nimic personal cu doamna presedinta si, inca o data, spun ca o stimez, o respect dar in domeniul acesta n-are inca expertiza necesara pentru ca e noua la comisie", a explicat Bleotu, in fata presei.

Deputatul PSD sustine ca a folosit termenul "curva politica" referindu-se la faptul ca aceasta a trecut de la un partid la altul. Intrebat de jurnalisti daca i se pare un limbaj adecvat pentru un parlamentar, el a replicat: "Dar dvs considerati ca totul asa e de adecvat sa mi se bage pumnul in gura sa nu explicam? Pe dvs. va intereseaza aceste aspecte, nu va intereseaza cum se repartizeaza banii tarii. Pai daca venim ca sunt bugete austere ... trebuie aceste lucruri sa ... Mi-am cerut scuze, mi le-a acceptat, i-am cerut scuze de aseara".