Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat ironic, duminica, intr-o conferinta de presa, afirmatiile senatorului independent Mircea Geoana cu privire la faptul ca atat liderul liberalilor, cat si cel al PSD, Victor Ponta, nu vor mai conduce cele doua partide, intreband retoric daca "profetia era in baie", relateaza Agerpres.

Intrebat cum comenteaza ultimele afirmatii ale lui Mircea Geoana potrivit carora atat Crin Antonescu, cat si Victor Ponta nu-si vor mai conduce partidele in urmatoarele luni, liderul PNL a intrebat retoric: "Profetia era in baie, tot asa cu telefonul de unul singur?"

Antonescu a comentat si pe marginea declaratiilor conform carora parlamentari din PSD si PNL au inceput sa-l abordeze pe Mircea Geoana.

"Haideti ca acum chiar discutam lucruri serioase. De cand s-a format USL, de a doua zi, am vazut tot felul de mici gusteri sarind pe televizor, care stiu ei, au calculat ei, au aflat ei, au tras cu urechea, au pus urechea la pamant... USL a inceput sa scada de cand s-a nascut. E ingrozitor. Acum o armata de oameni se duc dupa Geoana... Haideti sa fim seriosi. Acum discutam despre bugetul tarii, nu despre aventurile lui Mircea Geoana in vis", a spus presedintele PNL.

Fostul presedinte al Senatului Mircea Geoana a declarat duminica, la emisunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, ca va lansa "in cel mai scurt timp" un nou partid, in care se va reintalni cu multi colegi "de calitate" din PSD, dar si din alte partide.

"Sunt convins ca, in scurt timp, ma voi reintalni cu foarte multi dintre colegii mei, cei care sunt de buna calitate, pentru ca sunt majoritatea in partid si in alte partide. Sunt convins ca vom avea un traseu comun. Nu stiu cum, dar sunt convins ca, ceea ce incep eu astazi, este inceputul unei reconfigurari de scena politica romaneasca si care va atrage si schimbarea conducerii PSD actual si, probabil, posibilitatea construirii unei platforme mai largi, care sa cuprinda parti sanatoase din mai multe partide. Sunt convins ca un numar mare, daca nu majoritatea celor care sunt astazi in PSD vor fi alaturi de mine intr-o formula sau in alta", a spus Geoana.

Totodata, "prognoza" lui Geoana pentru urmatoarele luni a fost ca liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, nu vor mai fi in functiile de presedinti ai PSD si PNL, iar Emil Boc nu va mai fi premier.

Intrebat cu cine a vorbit dupa ce a fost exclus din PSD, Mircea Geoana a raspuns: "Cu multi parlamentari, cu multi primari, cu multi simpatizanti, cu multa lume pe care nu o cunosc, care mi-au scris si pe Facebook. Am un trafic pe Facebook si pe conturile mele cum nu am avut niciodata. (Am vorbit - n.r.) cu foarte multa lume din afara politicii, ceea ce este o veste foarte, foarte buna - lume care vine sa-si ofere nu servicii, ci pur si simplu simpatia si competentele. Eu cred ca este un inceput de emulatie pe de o parte a zonei nemultumite din PSD, dar si din PNL. Ma suna liberali foarte multi care nu inteleg ce se intampla", a spus senatorul.