Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca nu stie care ar putea fi decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul in care este judecat Adrian Nastase si in care este asteptata o decizie la 7 decembrie, dar este convins ca acesta este nevinovat.

Ponta a spus ca nu cunoaste care ar putea fi decizia completului de judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul lui Adrian Nastase in dosarul "Matusa Tamara".

"Nu cunosc, evident, care va fi decizia judecatorilor. Insa sunt convins ca i se va da dreptate lui Adrian Nastase si sentinta va dovedi, pe baza probelor administrate, ca domnul Nastase nu este vinovat de acuzele care i-au fost aduse de procurori", a declarat presedintele PSD.

Mai multi lideri PSD se asteapta ca in perioada urmatoare unii dintre membrii marcanti ai partidului sa fie deferiti justitiei, printre acestia numarandu-se si presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, in cazul caruia ICCJ ar putea pronunta, sustin surse PSD, o condamnare cu suspendare.

Liderii PSD au declarat ca, potrivit unor informatii din cercurile politice, se asteapta ca Adrian Nastase sa primeasca pe 7 decembrie, de la completul de judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, o sentinta de condamnare cu suspendare in dosarul cunoscut sub numele "Matusa Tamara".

Potrivit surselor citate, daca informatiile despre o posibila sentinta cu condamnare in dosarul "Matusa Tamara" se confirma, liderii PSD nu vor face "front comun" in jurul lui Adrian Nastase.

"Daca va fi condamnare, chiar si cu suspendare, nu mai avem cum sa facem zid in jurul lui. Cata vreme actiunea era inca la stadiul cercetarii penale sau al actiunii in instanta, se poate vorbi de caracterul politic al dosarului, dar cand s-a pronuntat justitia, nu mai putem face asta. Oricum, impactul public nu va fi mare, pentru ca Nastase a fost indeajuns de abil sa duca acuzele procurorilor in derizoriu, iar intrumentarea a durat prea multi ani ca sa mai constituie ceva spectaculos", a declarat unul dintre liderii PSD.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a incheiat cercetarea judecatoreasca in cazul "Matusa Tamara", anuntand ca in 7 decembrie se va pronunta asupra acuzelor aduse de catre DNA fostului premier Adrian Nastase, consilierului acestuia, Ristea Priboi si fostului sef al ONPCSB, Ioan Melinescu.

Decizia din acest proces va fi prima din cele trei cazuri deferite justitiei de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in care este acuzat Adrian Nastase, fost prim-ministru si fost presedinte al Camerei Deputatilor.

Adrian Nastase a fost trimis in judecata de catre DNA pentru dare de mita, Ioan Melinescu, presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) intre anii 2001-2004, pentru sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii, iar Ristea Priboi, consilier al fostului prim-ministru Adrian Nastase, fost deputat in perioada 2000-2004, pentru complicitate la luare de mita si la dare de mita.