Liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin le-au urat romanilor "La multi ani!" de Ziua Nationala, apreciind ca romanii iarta prostia sau ignoranta, dar nu-i uita niciodata pe cei care le fac rau cu asprime si brutalitate, transmite Mediafax. Cei trei politicieni au adresat un "apel de suflet" romanilor, cerandu-le sa aiba incredere in faptul ca vor veni si vremuri mai bune in curand.

Constantin, Antonescu si PontaFoto: Agerpres

Iata cateva fragmente din mesajul liderilor USL:

* Suntem o natiune generoasa, un popor care iubeste viata si pretuieste echilibrul. Romanii sunt oameni cu credinta in Dumnezeu, obisnuiti sa ierte multe, chiar si prostia sau ignoranta, dar nu-i uita niciodata pe cei care le fac rau cu asprime si brutalitate. Suntem un popor rabdator. De cele mai multe ori am facut zid tacut in fata agresiunilor. In istorie, indiferent de greutatea opresiunii, am rezistat, am avut grija unii de altii si am renascut.

* Oricat de grea este acum viata de zi cu zi, oricata revolta ati acumulat in fata nedreptatilor, aveti incredere ca vor veni in curand vremuri mai bune. Statul va reinvata sa-si ocroteasca cetatenii, sa-i sprijine la greu, iar celor care pot sa le creeze toate conditiile pentru a se ajuta singuri.

* Abandonul si neglijenta statului roman de astazi, fortate de cei aflati efemer la putere, nu vor dura la nesfarsit si ca cei care au declarat ca Romania nu are obligatia sa aiba grija de romani, provocand prima mare ruptura intre natiune si statul roman, vor fi condamnati si uitati rapid de istorie.

* Vom renaste ca intotdeauna, mai puternici, mai intelepti si mai vigilenti. Impreuna, ne vom reaminti solidaritatea si vom avea grija ca statul roman sa-si recupereze rolul de aparator si binefacator al cetatenilor sai.