Premierul Emil Boc a declarat marti ca "Europa se intoarce spre austeritate" si guvernul are obligatia, in acest context nu foarte optimist, sa realizeze un buget echilibrat, pentru a nu compromite rezultatele pozitive inregistrate pana in prezent.

"Europa se intoarce spre austeritate. Vestile nu sunt foarte optimiste, prognozele de crestere economica s-au diminuat substantial", de la 2% la 0,5 - 0,6% pentru Zona Euro, a explicat Emil Boc.

El a reafirmat ca este constient de dificultatile prin care trec romanii. "Vreau sa intelegi ca in lume este foarte greu", a spus acesta, adaugand ca "noi, datorita romanilor, am salvat tara de la colaps economic".

"Aceste lucruri trebuie sa ne preocupe in acest moment, pentru a nu compromite rezultate pozitive pe care le-am obtinut pana in acest moment", a continuat Emil Boc.

In opinia sa, sansele suspendarii presedintelui Basescu - o incercare de a abate atentia de la problemele din USL - sunt "zero", dar informatia dauneaza imaginii Romaniei in strainatate.

"Politic, mai mult face rau dezbaterii externe. Oamenii de afara nu stiu ca ceea ce vorbesc dl Ponta sau dl Antonescu reprezinta cancanuri politice" si considera acest demers drept un "element de instabilitate politica", a sustinut primul ministru.