Adrian Nastase a declarat luni referitor la Mecanismul de Verificare si Cooperare pe Justitie (MCV) impus Romaniei de Uniunea Europeana ca este "un comportament de tip colonial". Nastase a facut declaratia intr-o emisiune la RTV, unde a mai spus ca dosarele sale sint politice, iar Puterea vrea sa livreze Bruxelles-ului in 2012 "citeva kilograme de anticoruptie".

"Mai sunt cativa judecatori independenti la Curtea Suprema. De asta discutam despre suspendarea lui Traian Basescu, pentru ca a suspendat statul de drept", a mai spus Nastase.

In aceeasi emisiune, Bogdan Chireac s-a arat revoltat ca Adrian Nastase a fost adus in fata inaltei Curti de Casatie si Justitie. "Pentru prejudiciu de 3700 de euro mergem la inalta curte, dom'le?", a spus Chireac.

"Din punct de vedere judiciar, ceea ce se intimpla este foarte ciudat. DNA aresteaza cu elicopterele si camioanele, cu vamesii. Recursurile astea toate trebuiau judecate noaptea. Judecatorii de la ICCJ pleaca sa se pensioneze, dar nu li se da voie", a mai spus Nastase.