Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan recunoaste ca PDL are o problema de imagine ca urmare a ultimelor cazuri de coruptie, dar spune ca partidul a reactionat corect pana acum. Stolojan a declarat vineri, la TVR Info, ca nu crede ca primarul Brasovului, George Scripcaru, este implicat in fapte de coruptie.

Totusi, daca se va dovedi ca primarul este vinovat, va avea parte de acelasi tratament din partea formatiunii politice precum primarul Clujului, Sorin Apostu, care a fost exclus din PDL, a mai spus europarlamentarul.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu a fost exclus din PDL, dupa ce a fost arestat preventiv pentru luare de mita in forma continuata.

"Eu personal nu cred ca domnul Scripcaru este implicat in aceste acte de coruptie de care se vorbeste, nu am reusit sa inteleg ce acuzatii i se aduc... Numele domnului primar este invocat pur si simplu de acesti oameni ca sa fie masa bogata, cum se spune".

Prefectul Brasovului, Ion Gontea, si primarul municipiului, George Scripcaru, membru PDL, sunt cercetati de Directia Nationala Anticoruptie pentru coruptie, fapte identificate intr-o ancheta care il priveste pe fostul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, Ionel Spataru. Scripcaru va fi cercetat intr-un nou dosar, disjuns din cel in care a fost deja trimis in judecata Ionel Spataru, se arata in rechizitoriul transmis Curtii de Apel Bucuresti odata cu dosarul cauzei.

Stolojan a mai vorbit in emisunea Foc Incrucisat de la TVR Info si desptre proiectul de buget pe 2012, despre care a spus ca "poate fi aplaudat oriunde, am redus deficitul, am redus cheltuielile de consum si am marit investitiile, dar politic este o mare piatara de moara".