Primarul Brasovului George Scripcaru are si un teren de peste 1.000 de metri patrati aferent casei pe care acesta o detine in Brasov, teren care nu se regaseste in niciuna din declaratiile sale de avere, scrie Mediafax.

Conform declaratiei de avere completate in iunie 2011, George Scripcaru are o casa de 350 de metri patrati in Brasov, cumparata in anul 2006. Conform aceleiasi declaratii, el are contractate trei credite: unul din 2007 cu scadenta in 2032, cu o valoare de 79.602 de lei, iar celelalte din 2008, scadente in 2036, in valoare de 53.200 de euro si, respectiv, 33.400 de euro.

Insa, potrivit Arhivei de Garantii Reale Mobiliare, Scripcaru a garantat imprumuturile din 2008, contractate de la Banca Carpatica, cu imobilul respectiv, la aceeasi adresa mentionand si "terasa cu teren" de 1075,18 metri patrati. Acest teren nu este trecut si in declaratiile de avere ale edilului.

Potrivit Mediafax, pana la ora transmiterii stirii, Scripcaru nu a putut fi contactat.

Primarul George Scripcaru, membru PDL, este cercetat de DNA, alaturi de prefectul de Brasov Ion Gontea, pentru coruptie, fapte identificate in cadrul anchetei privindu-l pe fostul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, Ionel Spataru.

Astfel, George Scripcaru, Ion Gontea, Maria Dumitrecu, Bogdan Breja si Enache Dorin Valter vor fi cercetati intr-un nou dosar, disjuns din cel in care a fost deja trimis in judecata Ionel Spataru, se arata in rechizitoriul transmis Curtii de Apel Bucuresti odata cu dosarul cauzei.

Toate aceste persoane vor fi cercetate in continuare de procurorii anticoruptie pentru luare de mita si complicitate la aceasta infractiune.