Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat joi, cu ocazia unei vizite la Pitesti, ca anuntul privind posibila suspendare a lui Traian Basescu este mai degraba o actiune tactica, din cauza faptului ca opozitia nu dispune de suficiente voturi in Parlament pentru a asigura succesul unei astfel de tentative, informeaza Agerpres.

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Sunt actiuni strategice si tactice. Eu cred ca acum este un pas tactic, pentru ca practic nu prea exista majoritatea parlamentara necesara pentru a realiza asa ceva. (...) Este un act politic, pentru a trage un semnal in legatura cu respectarea locului si rolului care ii revine presedintelui in cadrul societatii romanesti", a declarat Ion Iliescu.

Potrivit presedintelui de onoare al PSD, "in 2007 a fost o suspendare care a avut un suport politic parlamentar suficient, in schimb societatea nu era pregatita pentru asa ceva si de aceea, cand s-a supus votului cetatenilor, suspendarea s-a intrerupt. Acum cred ca electoratul ar fi pregatit pentru o asemenea chestiune, dar cred ca nu avem majoritatea parlamentara necesara pentru realizarea ei".

Uniunea Social Liberala a anuntat ca va discuta lunea viitoare despre posibilitatea declansarii procedurii de suspendare a presedintelui Traian Basescu, dupa ce seful statului a afirmat miercuri ca, "indiferent care este rezultatul la CCR" asupra ordonantei de urgenta a Guvernului privind inghetarea salariilor si pensiilor pentru anul 2012, "bani nu exista, daca ar exista, s-ar plati".