Uniunea Social Liberala va depune, luni, la Curtea Constitutionala, contestatia privind legea adoptata saptamana trecuta de deputatii Puterii privind inghetarea salariilor bugetare si a pensiilor in anul 2012, a anuntat co-presedintele Uniunii, social-democratul Victor Ponta, potrivit Agepres.

"Astazi vom depune la Curtea Constitutionala actiunea noastra de contestare a legii adoptate absolut fraudulos, saptamana trecuta, la Camera Deputatilor, o lege prin care pensiile si salariile sunt inghetate pentru anul 2012, in conditiile in care in declaratiile Guvernului se lasa inca speranta pentru cetateni ca s-ar putea sa se aplice legea pensiilor, sa se aplice legea care spunea ca taierile de salarii sunt doar pana pe 31 decembrie 2010. O vom contesta la Curtea Constitutionala si este evident ca din punct de vedere juridic avem dreptate si speram ca decizia nu va fi politica", a precizat Ponta, intr-o conferinta de presa.

La randul sau, co-presedintele USL, liberalul Crin Antonescu, a criticat proiectul bugetului de stat pe anul 2012, aratand ca acesta ofera "bani pe care sa-i toace parazitii lui Basescu pe la Institutul Cultural Roman", precum si fonduri catre Presedintie, anumite servicii speciale, in detrimentul educatiei, agriculturii, sanatatii.

"Din nou, bugetul se rectifica pozitiv la Presedintie si la anumite servicii, deci nu avem nevoie de agricultura, educatie, sanatate, avem nevoie de bani pe care sa-i toace parazitii lui Basescu pe la ICR si prin alte parti si avem nevoie, sigur, de servicii, ca situatia devine din ce in ce mai delicata", a spus Antonescu.

In aceeasi conferinta de presa, liderul conservatorilor, Daniel Constantin, a pus accentul pe necesitatea alocarii de resurse suplimentare agriculturii.

"Dincolo de condamnarea faptului ca in anul 2012 vom avea taieri de la domenii extrem de importante, si ma refer la Ministerul Educatiei, este de condamnat si ca Ministerul Agriculturii va avea buget redus in anul 2012, in conditiile in care presedintele acestei tari spunea ca in anul 2011 agricultura a adus venituri suplimentare la bugetul de stat", a spus liderul USL.