Daca pana pe 31 decembrie coalitia de guvernamant nu reuseste sa fixeze calendarul electoral pe 2012, "avem o mare problema!". Iata ce spune, la RFI, deputatul PDL Cezar Preda. El reproseaza UDMR-ului ca negociaza teme precum modificarea Constitutiei, comasarea alegerilor sau regionalizarea, ca si cum am fi pe timp de pace, cand "dam mere pe pere". Trebuie negociat ca pe timp de razboi, crede Cezar Preda.

Deputatul PDL Cezar Preda este nemultumit ca UDMR-ul blocheaza in prezent propunerile democrat-liberalilor privind modificarea Constitutiei, regionalizarea sau comasarea alegerilor. "Aceste teme, care au fost aduse in dezbaterea publica de peste sase luni treneaza ca si solutii si eu cred ca premierul a facut foarte bine nu ca a somat, ci ca a atras atentia ca nu putem lasa in aer aceste teme, pe care nu le-am fixat singuri, le-am fixat pe de o parte prin referendum si cetateanul a spus clar ca trebuie sa trecem la Parlament unicameral, ca trebuie sa modificam Constitutia, ca trebuie sa vedem ca alegerile, asa cum am spus, le putem comasa sau nu. Or ceea ce a observat si Emil Boc si ceea ce a observat si Partidul Democrat Liberal este faptul ca UDMR-ul nu a dat curs macar unei pozitii foarte ferme si foarte clare", spune parlamentarul PDL.

Premierul Emil Boc a declarat duminica seara ca PDL cere partenerilor de coalitie sa-si exprime pozitiile pe subiectele privind Parlamentul unicameral, regionalizarea si comasarea alegerilor. Cezar Preda considera ca in prezent coalitia "o bajbaie" in privinta temelor respective.

Continuarea pe www.rfi.ro.