Vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), senatorul Dan Radu Rusanu, a declarat sambata ca Partidul Social Democrat (PSD) va pierde "in mod cert", functia de presedinte al Senatului, deoarece PSD nu are suficient sprijin in Senat si deoarece Partidul Democrat Liberal (PDL) nu va tine cont de hotararea Curtii Constitutionale, care ar permite rocada intre Mircea Geoana si Titus Corlateanu, potrivit Agerpres. Senatorul PNL a adaugat ca decizia de a-l indeparta pe Geoana de la conducerea Senatului va afecta Uniunea Social Liberala (USL).

Dan Radu Rusanu (PNL)Foto: Agerpres

"Da, in mod cert, PSD va pierde aceasta functie pentru ca nu avem majoritatea in Senat ca sa putem impune un alt om din partea PSD, desi, dupa rezolutia Curtii Constitutionale din 2005, postul revine partidului cui i s-a acordat la inceputul mandatului. Asa spune acolo, numai ca PDL respecta cand le sunt avantajoase hotararile CCR (...); astazi refuza sa respecte aceasta hotarare pe care s-a bazat PSD cand a propus schimbarea lui Mircea Geoana, pentru ca era, practic, o rocada intre Mircea Geoana si un alt membru al PSD", a declarat senatorul PNL.

Rusanu a adaugat ca decizia PSD de a-l indeparta pe Mircea Geoana de la sefia Senatului nu a fost una surprinzatoare pentru PNL, insa aceasta miscare va afecta USL.

"Eu, care fac parte din Biroul permanent al Senatului, pot sa spun ca pe undeva nu am fost luati prin surprindere, pentru ca domnul Geoana, din pacate, de o perioada incoace avea o agenda proprie si nu intelegea ca trebuie sa respecte agenda unui partid. Poate nu a inteles ca postul acela este postul partidului. Nu putem sa spunem ca nu ne afecteaza acest lucru; ne va afecta ca partid mai putin, ca alianta mai mult, dar asta este viata, mergem inainte. Este o hotarare interna a PSD, iar noi ca aliati ai PSD, vom respecta aceasta hotarare", a adaugat Dan Radu Rusanu.

Intrebat in legatura cu cele doua propuneri avansate de secretarul general al PSD Ioan Oltean, pentru functia de presedinte al Senatului (Vasile Blaga sau Radu Berceanu), Rusanu a spus ca nici una nu este plauzibila. Potrivit senatorului PNL, "chiar daca Mircea Geoana nu va mai fi presedintele Senatului, va pierde aceasta functie, nici Vasile Blaga, nici Radu Berceanu nu vor fi presedintii Senatului. Dintre ei trei nu va fi niciunul."