Retinerea primarului Clujului si acuzatiile de trafic de influenta care planeza asupra presedintele CJ, Maramures, Mircea Man i-au naucit pe democrat liberali. La nivel oficial pedelistii declara ca justitia isi face treaba iar procurorii nu sunt inregimentati politic asa cum acuza USL. Neoficial, liderii din teritoriu au inrosit telefonele la centru sa intrebe ce se intampla. Conducerea centrala a facut zid comun in jurul lui Emil Boc si sustin ca, chiar daca premierul l-a sustinut puternic si l-a girat pe Sorin Apostu in functia de primar, nu are nicio legatura cu activitatile acestuia. Surse democrat liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca vestea arestarii primarului Clujului a creat un adevarat haos in interiorul PDL.

Multi din liderii din teritoriu au cerut explicatii la centru. Potrivit surselor citate, conducerea centrala le-a transmis liderilor din teritoriu ca daca Apostu va fi arestat pentru 29 de zile nu va beneficia de imunitatea partidului.

Totodata situatia presedintelui CJ Maramures, Mircea Man, despre care presa scrie ca ar fi pus sub invinuire de DNA, a agitat apele in PDL. Sursele Hotnews.ro sustin ca o parte din democrat liberali fideli garzi vechi a partidului il acuza pe Ioan Oltean ca face trafic de influenta pentru a-si sustine si nominaliza apropiatii in teritoriu, Mircea Man avand legaturi directe cu acesta.

"Astia vor sa fure intr-un an -doi cai au furat altii in zece. Sunt niste imbecili care trag tot partidul in jos din cauza foamei lor de bani" sunt criticile aduse de o parte din democrat liberali la adresa protejatilor lui Oltean. De altfel dupa arestarea lui Silviu Bian, in interiorul PDL a existat un adevarat scandal iar secretarul general a fost pus la zid de catre o parte din conducerea partidului.

  • Ioan Oltean, secretar general PDL: "Nu am suficiente informaţii cu privire la situaţia primarului de la Cluj, Sorin Apostu. Pot spune însă că, pentru PDL, ceea ce s-a întâmplat la Cluj este o imagine dezastruoasă. Sunt dovezi certe că justiţia este liberă sub regimul lui Emil Boc, dar instituţiile abilitate trebuie să demonstreze că faptele pentru care sunt învinuite unele persoane sunt şi bine argumentate”(Q-Magazine)
  • Cezar Preda, presedinte PDL Buzau: "Bineînţeles că ne afectează foarte mult, organizaţia PDL Cluj este una dintre organizaţiile noastre etalon, este una dintre cele mai puternice şi întreg partidul este afectat de aşa ceva, cu atât mai mult premierul.”(Mediafax)
  • Traian Igaş, vicepresedinte PDL: "Dacă se dispune arestarea pe 29 de zile, nu cred că mai există niciun element în plus pe care trebuie să-l aşteptăm. În condiţiile în care sunt dovezi care arată clar că a încălcat legislaţia din România, cred că nu trebuie să pierdem niciun moment în acest sens şi să luăm o decizie. Decizia nu poate fi decât aceea de excludere din rândurile PDL a celor care încalcă legea"(Agerpres)
  • Sever Voinescu, vicepresedinte PDL: "Orice incident de asemenea natură are un efect negativ în planul imaginii publice, dar cred că ar fi onest din partea presei să nu se grăbească cu concluzii înainte de a asculta ce au de spus magistraţii(...)Eu cred că în mod normal acest incident nu ar trebui să afecteze în vreun fel imaginea şi credibilitatea premierului, având în vedere principiul fundamental conform căruia eventuala răspundere penală este individuală şi fiecare răspunde pentru ceea ce face"
  • Mircea Toader, deputat PDL: "Justiţia trebuie să-şi facă datoria, ancheta să se finalizeze, iar în funcţie de rezultat - arestare sau lăsare în libertate -, vom lua şi noi decizia în partid".(Medifax)
  • Daniel Buda, preseidnte PDL Cluj: "PDL Cluj va avea o reacţie oficială în cazul Sorin Apostu după ce Curtea de Apel Cluj se va pronunţa în ceea ce priveşte propunerea DNA de arestare preventivă. La fel am procedat şi în cazul lui Radu Bica"