"Mircea Geoana nu a inteles ca trebuie sa fie umar la umar cu Victor Ponta. Presedintele partidului nu trebuie sa-si puna in discutie mandatul in disputa cu seful Senatului. Nu sunt de acord cu excentricitatile din PSD. Asa-numitii grei ai partidului trebuie sa-l sustina pe Victor Ponta". Declaratiile au fost facute intr-un interviu acordat RFI de Ioan Rus, fostul ministru de Interne din Guvernul condus de Adrian Nastase.

El a precizat ca a discutat recent atat cu Mircea Geoana, cat si cu Victor Ponta, si le-a transmis celor doi ca "mai degraba ar trebui sa fie umar la umar in constructia politica, sociala, economica guvernamentala pe care acest partid trebuie sa o faca in perioada urmatoare".

"Sentimentul meu in acest moment este ca Mircea n-a inteles acest lucru pana-n capat. Si atunci voi fi alaturi de Victor Ponta in aceasta conjunctura in care intr-un fel sau altul a fost adus partidul", a precizat el.

Pe de alta parte, Ioan Rus nu crede ca discutia despre demisia din fruntea PSD a lui Victor Ponta este o idee buna: "Este cam mult si cred ca intre mijloacele la loc de cinste langa fermitate se afla si negocierea, fara indoiala".

El a precizat ca nu este de acord "cu excentricitati si cu idei dintr-acestea, care pot sa submineze intr-un fel sau altul unitatea partidului in jurul conducerii si in jurul principiilor si programelor pe care partidul le-a aprobat".

"Iar varianta aceea in care facem Congres ... nu mi se pare ca presedintele partidului in acest moment trebuie sa-si puna in discutie mandatul, in disputa cu Mircea Geoana. In nici un caz, nu mi se pare necesar acest lucru sau nu mi se pare neaparat necesar", a adaugat Ioan Rus.

Continuarea pe www.rfi.ro.