Presedintele Traian Basescu s-a intalnit miercuri cu judecatorii Curtii Constitutionale. Cu aceasta ocazie, s-a discutat in principal, despre necesitatea imbunatatirii calitatii actelor normative, pentru a fi evitata confuzia in instante si contradictiile cu legi existente, scrie Agerpres citand declaratia presedintelui de dupa intalnire.

"Am discutat probleme de constitutionalitate in general. Pana la urma, am fost la Curtea Constitutionala, nu la Parlament. Impreuna am discutat nevoia imbunatatirii calitatii actelor normative ca sa nu se mai creeze confuzii in instante. A fost o intalnire interinstitutionala normala. A fost o invitatie a presedintelui Curtii Constitutionale careia i-am dat curs cu placere", a explicat seful statului.

Intalnirea a avut loc cu usile inchise si nu a fost anuntata public nici de catre Administratia Prezidentiala, nici de catre Curtea Constitutionala, scrie Mediafax. Traian Basescu a precizat dupa intalnire ca nu s-a discutat pe o lege anume, intalnirea abordand controlul constitutional general. Discutiile au durat peste doua ore.

Potrivit presedintelui, judecatorii Curtii au semnalat probleme legate de neclaritatea din actele normative. "Cel mai tare ne lovim de neclaritatile din actele normative. Fie ca vorbim de unele ordonante si ordonante de urgenta, fie ca vorbim de unele legi trecute prin Parlament si care prin amendare creeaza confuzie sau contradictie cu legi existente. Aici, in acest perimetru, a fost discutia", a declarat Traian Basescu.

Un alt subiect atins a fost legat de faptul ca Parlamentul trimite la control de constitutionalitate "orice" tip de hotarare. "Parlamentul trimite pentru controlul de constitutionalitate orice tip de hotarare, dar doar actele normative sunt de competenta Curtii, nu si cele prin care isi administreaza ei puterea in interior", sustine presedintele.