Presedintele Senatului, Mircea Geoana, le-a solicitat colegilor din Partidul Social Democrat convocarea Comitetului Executiv National pentru transarea situatiei legate de inlocuirea sa din aceasta functie, relateaza Agerpres. "Orice conflict in care PSD intra este un conflict de pe urma caruia are de castigat actuala Putere. Daca noi nu ne intelegem intre noi, singurii care au de pierdut sunt romanii. Consider ca PSD trebuie sa se intoarca de urgenta la adevarata agenda a populatiei", afirma Geoana intr-o scrisoare trimisa celor din PSD.

  • Stimati colegi, cu un an inainte de alegerile locale si parlamentare, este necesar ca toate fortele partidului sa fie puse in slujba singurului obiectiv major al PSD: castigarea alegerilor si instalarea unui nou Guvern. Este evident ca ne vom confrunta cu un adversar politic a carui tenacitate si forta nu trebuie subestimate. De aceea, sustin ca este necesar sa folosim experienta, expertiza si atuurile fiecarui membru PSD in aceasta confruntare electorala, care se anunta a fi cea mai crancena din ultimii 20 de ani. Nu doar ca este necesar sa folosim toate fortele pe care le avem la dispozitie, dar este absolut necesar sa avem un plan clar si o strategie bine definita pentru alegerile care vin. Nu este suficient sa asteptam erodarea electorala a adversarilor nostri, ci trebuie sa fim activi si sa avem strategii bine definite pentru modul in care ne vom prezenta in alegeri
  • Orice conflict in care PSD intra este un conflict de pe urma caruia are de castigat actuala Putere. Daca noi nu ne intelegem intre noi, singurii care au de pierdut sunt romanii. Consider ca PSD trebuie sa se intoarca de urgenta la adevarata agenda a populatiei. Avem datoria, ca partid de stanga si ca principalul partid de Opozitie, sa nu stam pasivi in timp ce un Guvern iresponsabil de dreapta ia masura de a ingheta pensiile si salariile pentru anul viitor. Avem datoria fata de electoratul nostru sa nu fim distrasi de subiecte minore, in timp ce pe romani ii preocupa acum, in prag de iarna, subiecte mult mai grave precum pensiile, salariile, preturile la alimente si la incalzire. Din pacate, partidul nostru trece prin momente tulburi care nu fac altceva decat sa influenteze negativ potentialul USL de a castiga alegerile din 2012. Cred cu tarie ca aceste momente tulburi trebuie depasite cu rapiditate, pentru a ne putea concentra pe aspectele importante, pentru noi ca partid: planificarea confruntarilor electorale de anul viitor si elaborarea strategiei castigatoare, atat pentru PSD, cat si pentru USL. Avem obligatia de a stopa hemoragia si dezertarile din partid prin reinsuflarea increderii in victoria Opozitiei. Acest lucru nu se poate intampla decat daca ne prezentam uniti in fata romanilor si in fata adversarilor politici
  • Din pacate, in acest moment, PSD numai unit nu este, iar acest lucru este foarte grav
  • In contextul in care se incearca desfiintarea actualelor judete, in contextul in care se doreste comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, in contextul in care se vrea impunerea votului prin corespondenta si schimbarea sistemului electoral, in contextul in care se cauta cu disperare schimbarea brutala a cadrului institutional al alegerilor, Senatul, in calitate de Camera decizionala in chestiuni administrative, capata o importanta deosebita. In acest caz, pierderea celei de-a doua functii din statul roman in favoarea Puterii inseamna grave prejudicii aduse interesului partidului. Avand in vedere cele de mai sus, consider necesara convocarea, de urgenta, a unui Comitet Executiv National al PSD pentru a ne asigura ca toate resursele partidului sunt concentrate in directia pregatirii si castigarii alegerilor de anul viitor. Acest Comitet Executiv National ar trebui sa lamureasca aceste aspecte. Consider ca este imperios necesar ca aceste intrebari sa-si afle raspunsul cat mai repede cu putinta, pentru a ne intoarce cu totii la munca pe care o depunem, fiecare in parte, pentru a castiga alegerile.

Biroul Permanent National si Grupul senatorial al PSD au aprobat luni inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului cu senatorul Titus Corlatean. Geoana insa nu doreste sa renunte la functia de presedinte al Senatului.