Aurelian Pavelescu, liderul unei grupari din PNTCD, a parasit sambata sedinta Consiliului de Conducere al partidului, declarand ca acesta este "o intalnire nestatutara" si "un bluf", relateaza Mediafax.

Pavelescu a precizat ca a propus ca, in cel mult o luna, sa se organizeze alegeri in filialele partidului, urmate de un congres, intrunire care "nu este un grup de oameni adunat de pe strada, ci de reprezentanti ai filialelor".

Liderul taranist a sustinut ca Gheorghe Ciuhandu, cel care conduce sedinta CNC de sambata, a refuzat sa puna in dezbatere propunerile sale, motiv pentru care a parasit intrunirea. El a adaugat ca presedintele taranist, Victor Ciorbea, care a avut initiativa convocarii CNC, a organizat actiunea "pentru el si pentru functia de presedinte de partid" si, daca deciziile care se vor lua vor fi "radicale", se va accentua sciziunea din partid.

Ordinea de zi a sedintei CNC cuprinde, conform unui comunicat al partidului, "propunerea de cooptare a unor noi membri in conducerea nationala, in scopul stingerii divergentelor din partid".

"Se vor discuta de asemenea, probleme legate de activitatea electorala: strangerea de semnaturi pentru intrarea partidului in campania electorala din 2012, participarea la alegerile parlamentare partiale din colegii situate in judetele Olt, Cluj si Bihor si se va supune validarii Protocolul incheiat intre PNTCD si Asociatia '21 Decembrie 1989' privind constituirea Aliantei politico-civice 'Calea Dreapta'", potrivit sursei citate.