Dupa ce a facut slalom intre PC si UNPR timp de doua luni, Cristian Popescu-Piedone s-a decis intr-un final si a anuntat, joi, ca va candida sub sigla UNPR la alegerile din 2012. Potrivit surselor Hotnews.ro, Piedone a negociat cu Dan Voiculescu sustinerea pentru primaria Capitalei insa la presiunile liderilor PSD si PNL conservatorii au fost nevoiti sa renunte. Ca premiu de consolare, Piedone ar fi cerut sefia conservatorilor insa si de aceasta data a fost refuzat. Sursele citate sustin ca Gabriel Oprea i-ar fi promis acestuia sustinerea totala pentru a candida la primaria Capitalei.

Piedone si OpreaFoto: Hotnews

"Intentia mea pentru 2012 este de a candida sub sigla Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei(...) Tot ce fac, fac pentru cetateni. Daca vrei, crezi si esti convins cu siguranta victoria este a ta. Cetateanul s-a saturat de promisiuni, politica, fata morgana. Familia si aceasta echipa (n.r. a UNPR) mi-au dat motivatia sa merg mai departe. Judecata o astept de la cetatenii sectorului 4 si ai Bucurestiului'', a declarat Piedone la conferinta de presa a UNPR.

Flancat de Gabriel Oprea si Elena Udrea, primarul sectorului 4 a evitat sa precizeze la ce functie va candida in 2012. "Sunt aici datorita prieteniei de peste 17 ani ce ma leaga de Gabriel Oprea. Omul se cunoaste nu in zile, se cunoaste in ani. (...) Este o prietenie intre oameni cu suflet care m-a legat in trecut si ma va lega in viitor', a spus Piedone, la inceputul discursului sau in fata sutelor de membri ai organizatie", a declarat Piedone, citat de agentia Agerpres.

Primarul sectorul 4 nu intentioneaza sa demisioneze din PC pentru ca, potrivit legii administratiei publice, isi pierde si mandatul de primar la sectorul 4. Piedone mizeaza ca va fi exclus din partid si astfel se va putea inscrie fara probleme in UNPR.

In schimb, presedintele PC, Daniel Constantin, evita sa-l excluda pe acesta din partid si ii cere sa demisioneze. Domnul Piedone daca mai are un dram de onoare, sa-si dea demisia astazi din PC si sa plece la putere. Altfel se face de ras pe sine si pe cei pe care ii reprezinta. Un om serios daca are un motiv real sa plece pleaca. Din moment ce l-a cuprins dragul de UNPR, n-are sens sa mai astepte pana in 2012. Nu se poate si in caruta si in teleguta. Nu va fi nici primul, nici ultimul traseist politic" a declarat Constantin pentru Hotnews.ro.

Potrivit surselor Hotnews.ro, Piedone a batut palma cu Gabriel Oprea pentru a fi sustinut drept candidat la primaria Capitalei. "Ambitia lui Piedone este sa candideze la primaria Capitalei si Voiculescu i-a promis ca o sa fie candidatul din partea USL. Dupa esecul negocierilor dintre PC si liderii PSD si PNL, Piedone s-a orientat spre prietenul Gabriel Oprea" au declarat sursele citate.

Plecarea lui Piedone din PC l-a pus in garda pe Dan Voiculescu. Acesta este ales senator exact in colegiul din sectorul 4. Riscul de-a i se diminua sansele pentru un nou mandat de senator l-ar fi determinat pe Voiculescu sa-i promita lui Piedone sefia PC, sustin sursele Hotnews.ro. In ultimele saptamani, edilul sectorului 4 s-a intalnit in nenumarate randuri cu Dan Voiculescu chiar in foaierul Senatului.

In urma negocierilor Voiculescu ar fi respins doleantele lui Piedone de a deveni sef al conservatorilor, nu inainte ca acesta sa se asigure ca liderii PSD si PNL il vor sustine pentru un nou mandat de senator.

Cum si-a jucat Piedone cartea pentru Capitala

Piedone si Voiculescu

Piedone si Voiculescu

Foto: Hotnews

Pe 19 septembrie presedintele PC, Daniel Constantin a anuntat public ca partidul sau il sustine pe Cristian Popescu Piedone drept candidat la primaria Capitalei. Victor Ponta si Crin Antonescu nu au cedat presiunilor lui Dan Voiculescu si l-au convins pe Sorin Oprescu sa candideze sub sigla USL.

Dupa esecul conservatorilor de-al impune pe Piedone drept candidat la primaria Capitalei din partea USL, pe 21 septembrie apare in presa scrisoarea primarului sectorului 4 prin care anunta conducerea PC ca nu doreste "sa-i paraseasca pe cetatenii de la sectorul 4" si ca intentioneaza sa candideze pentru un nou mandat.

"Stiu ca sunt pe locul intai in sondajele pentru Bucuresti, acele sondaje nedate publicitatii si ascunse, cu teama, chiar si mie. Tocmai de aceea tin sa fac urmatoarele precizari: nu voi candida la postul de primar general al Municipiului Bucuresti, pana cand nu voi fi dus la bun sfarsit proiectele incepute in sectorul 4", a anuntat Piedone.

La doua saptamani, pe 30 septembrie Cristian Popescu-Piedone se razgandeste si anunta ca-si da demisia din toate functiile detinute in Partidul Conservator. Piedone, a cerut organizarea unui Congres extraordinar al partidului si a anuntat ca vrea sa candideze la sefia formatiunii. Presedintele PC, Daniel Constantin, il acuza ca negociaza in secret inscrierea in UNPR-ul condus de Gabriel Oprea.

Pe 4 octombrie primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a revenit asupra deciziei de a demisiona din functiile detinute in Partidul Conservator si a decis sa ramana prim-vicepresedinte al partidului si presedinte al filialei Bucuresti.

"Relatia mea cu domnul primar s-a bazat pe incredere si onestitate. Inainte de a lua orice decizie, am preferat sa trecem peste orice fel de orgolii si am avut o discutie. (...) Echipa de conducere a PC este o echipa unita. Dl. Cristian Popescu-Piedone este si va ramane prim-vicepresedinte al PC, presedintele al PC pe Bucuresti si primar al sectorului 4 din partea partidului", a declarat liderul PC